KOKOOMUS, SUOMEN ÄRSYTTÄVIN PUOLUE - MIKSI?

Yrityselämästä noustaan eduskuntaan, mutta ajattelu on edelleen liiketalousoppeja

Kokoomus on yrityselämästä peräisin olevaa porukkaa, jotka ovat tottuneet käyttämään ja luottamaan liiketalousoppeihin.

Markkinat ovat viisaampia kuin kansanedustajat - tämä on totta, mutta...

Kun kokoomuslainen nousee eduskuntaan, hän jatkaa liiketalousopeilla toimimista. Tämän takia kokoomuslaiset yrittävät tehdä yhteiskunnasta yritysmäisemmän. Tämän takia Kokoomuksessa uskotaan markkinoiden olevan paljon viisaampia kuin kansanedustajat: markkinat ovat viisaampia kuin kansanedustajat, mutta liiketalousoppien näkökulmasta!

Suomen yhteiskunta on rapautumassa, koska eduskunnassa käytetään liiketalousoppeja

Varsinkin Kokoomuksen kansanedustajien täytyy tajuta, että ympäristössä ei ole vikaa vaan kokoomuskansanedustajien ajattelussa. Kokoomusnäkökulmasta yrityselämän ulkopuolinen yhteiskunta toimii väärin ja sitä pitää korjata yrityistämällä se.

Kokoomuskansanedustajien pitää muuttaa ajatteluaan, koska eduskunta ja hallitus ovat yrityselämän ulkopuolella. Yhteiskunta ei toimi väärin, vaan kokoomuskansanedustajien ajattelu toimii väärin. Kokoomuskansanedustajien pitää päivittää ajattelunsa vastaamaan ympäristöä, joka ympäristö on siis yrityselämän ulkopuolinen ympäristö!

Yritysoppien käyttö yrityselämän ulkopuolella ei toimi!

Todisteita liiketalousajattelusta

Kokoomus yritti saada hallituksen tekemään varastoon tyhjiä valtakirjoja, joita käyttämällä markkinat olisi jakanut ydinreaktoriluvat paljon viisaammin. Kyllä! Liiketaloudellisesti paljon viisaammin! Markkinat ovat liiketaloudellisesti viisaampia kuin hallitus!

Kokoomuksen puolustusministeri Häkämies on yksityistämässä Puolustusvoimien ruokahuoltoa. Yksi yritys kilpailijattomilla markkinoilla on naurettava ajatus, paitsi liiketalousnäkökulmasta. Kilpailijattomat markkinat ovat liiketaloudellisesti erittäin tehokkaat!

 Mitä pitää tehdä?

Oikeisto ja vasemmisto eivät ole vastakkain. Oikeistolla on taktinen näkökulma asioihin ja vasemmistolla strateginen näkökulma. Oikeisto osaa hyvin taktisen tason toiminnan ja vasemmisto strategisen tason toiminnan: oikeisto osaa hyvin yrityselämän asiat ja vasemmisto yhteiskunnan johtamiseen liittyvät asiat.

Poliitikot pitää saada pois yrityselämästä, ja toimitusjohtajat pitää saada pois politiikasta. Tällä tavalla yhteiskunnan organisaatio pysyy kunnossa.

Taktisen tason opeilla ei pyöritetä strategista tasoa, eli yritysopeilla ei pyöritetä yhteiskuntaa, joten yrityselämä pysyköön poissa eduskunnasta.

Ainakin jonkin verran samaan suuntaan ajattelevien nettisivuja:

http://www.talouselama.fi/minavaitan/article368971.ece Mika Kamensky

http://www.kalkhas.fi/kolumner/021109.htm Kalle Isokallio