Osakkeiden takaisinostohan on osinkoihin verrattava tapa jakaa rahaa omistajille. Mutta tajusin pari asiaa.

Virallinen totuus: Pörssifirma ostaa osakkeita, osakkeiden lukumäärä vähenee, ja arvo jakautuu pienemmälle määrälle.

Tai:

Jos pörssifirma jakaisi rahat osinkoina, osakkeen kurssi romahtaisi jotain 5% osingonirtoamispäivänä. Mutta jos ostetaan omia osakkeita, kurssit pysyvät suurin piirtein samana. Omien osakkeiden hyöty voisi olla tässä.

Siis päästään suuresta kassasta eroon ilman että kurssit romahtavat; toinen suuresta kassasta eroon pääsemiskeino olisi osinkojen jakaminen. Ja lisäksi herrojen johtajien optiot kallistuvat edelleen, optioiden käyttämispäivän jälkeen saa enemmän rahaa.

"Muista hajauttaa osakesalkkusi" - Kultainen sijoittajan sääntö

Mutta nytpä osakkeenomistaja ei pääse jakamaan osinkojaan useampaan koriin! Ne kuuluisat munat samassa korissa! Pörssifirma pakottaa ne munat samaan oman firman koriin!

Ja kun johdon optioiden käyttöpäivämäärä lähenee, salamannopeasti johtajat myyvät optionsa tai käyttävät niitä oman firman osakkeiden ostamiseen ja myymiseen. Johtajillekaan ei kelpaa omaisuudeksi ne yhdessä korissa olevat munat, miksi sitten osakkeenomistajalle pitäisi kelvata.

Ja optioiden käyttö aiheuttaa pörssifirman osakkeiden lukumäärän lisääntymistä - arvo jakautuu isommalle määrälle! Ja ostamalla omia lukumäärä palautuu takaisin!

Näin sitä osakkeenomistajia jymäytetään
http://fi.wikipedia.org/wiki/Osakkeiden takaisinosto