Terveyskeskusmaksuja yms. sosiaalipuolen maksuja korotetaan.

Rikkaimmillaan koskaan oleva Suomen valtio laittaa sairaat maksamaan valtionvelkaa, koska nostavat maksuja. Mikään taloudellinen pakko siihen ei ole, no paitsi se,  että sosiaali- ja terveyspuoli saa vähän lisää rahaa. .

(Jaa selvisi, että maksujen nousu viedään kunnilta pois: tuet kunnille laskevat samassa suhteessa. Kylläpä Jyrki jaksaa välittää ihmisistä: välittävä budjetti, niinhän Jyrki sanoi. "No sairaat ovat vaan laiskoja, juoksevat turhaan terveyskeskuksessa", ajattelevat Jyrki ja Matti. Molemmat käyvät yksityisessä terveydenhuollossa, eivätkä tiedä, että julkisella puolella odotellaan monta tuntia pääsyä lääkärille.

Kukaan ei lähde huvikseen odottelemaan montaa tuntia terveyskeskukseen:  Kokoomuksessa ei yksinkertaisesti ole oikeaa tietoa tavallisten ihmisten elämästä, mikä on todistettu.

Syy terveyskeskusmaksujen nostoon on se, että työntekijöiden sairauspoissaolot ovat kasvaneet - sairauspoissaolojen vähentämiseen on tämä korotus tähdätty. Toimeentulotuki maksaa köyhien lisääntyneet sairausmenot - köyhien menot eivät nouse)

Sairaiden maksuja nostetaan vain siksi, jotta siinä toteutuu oikeiston ideologia: käyttäjä maksaa. Oikeistossa myös uskotaan sairastamisen vähenevän, kun terveyskeskukseen pääsy maksaa.

Käyttäjä maksaa onkin kiero ideologia: miksi sairaiden on maksettava maksunsa, mutta samaan aikaan tuloerojen lisääjät haluavat laittaa pienituloiset ja keskituloiset elättämään isotuloisia.

Miksi terveitä&älykkäitä (=isotuloiset) pitää elättää muitten toimesta, mutta sairaiden pitää maksella itse maksunsa?

Ja mikä &%¤#!! siinä on, ettei vanhustenhoitoon saada lisää rahaa?!!!
Tällä vuosikymmenellä vanhustenhoidon surkea tila on ollut useampana kertana vahvemmin esillä.

Mitään ei ole tapahtunut!

Matti Vanhanen pitäisi haastaa oikeuteen perustuslain perusteella. Perustuslaissahan lukee "oikeus hoitoon" tai jotain.

Odottaako Matti Vanhanen, että markkinamekanismi alkaa hoitamaan vanhuksia? Tai siis, vanhusten, vammaisten ja sairaiden omaiset alkavat maksamaan hoitomaksuja yksityisille hoitolaitoksille?

Hoitajien palkat tulevat nousemaan. Mutta se ei kyllä lisää hoitajien määrää. Sairaanhoitajille ja lähihoitajille ilmainen koulutus. Valtio maksamaan kaikkien hoitajien opintolainat takaisin.

En usko, että lähihoitajista on pula. Lähihoitajia on, mutta niitä ei palkata, koska oikeistohallitus ei tykkää julkisista palveluista, ja ei anna rahaa kunnille.

Kuntien riistäminen valtion toimesta jatkuu
Valtio riistää kuntia. Valtio kehottaa kuntia lisäämään kunnallisveroa, tämähän on ihan selvästi luettavissa rivien välistä.

Kaikki äänestämään vasemmistoa ensi kevään kunnallisvaaleissa.