Suomalaiset akateemiset ja kiinalaiset duunarit -  mitä yhteistä?

Vastaus: ammattiyhdistysliike. Ensimmäiset ovat jotenkin liian fiinejä mielestään ay-liikkeeseen liittyäkseen tai  kokoomuksenäänestäjälle ei nyt vaan sovi ammattiyhdistysliike missään asiassa. Jälkimmäisiltä se on kielletty, tai ehkä jopa akateemisten firman pakottamana kiinalaisessa alihankintafirmassa.

Niinpä sitä sitten työnantaja teettää ilmaiseksi ylitöitä, tehdään kotonakin töitä, lomilla töitä,.tehdään liian pitkää päivää, ei ole lomia paljon mitään.

Kateus ja ns. "kateus"

Rahan edestä pitää tehdä töitä. Mutta jos päivän työnteolla tienaa puolentoista kuukauden palkan, ja sitten tämä työn sankari haukkuu muita kateelliseksi - hei nehän on vaan tehneet töitä rahojensa edestä, työnsankari ei ole - niin tämä  kateus on otsikon ns. "kateutta".

Oikeiston keskuudessa vihataan elättejä. Mikä itse asiassa elätti on? Syventykäämme asiaan tarkemmin. Elätti... on muitten elätettävä. Elätti... ei tee töitä rahojensa edestä. Elätti... saa ilmaiseksi rahaa. Elätillä... työteon määrä ja tulojen määrä eivät ole kohtuullisessa suhteessa.

Ei kai vaan, että jos päivän työnteolla saa 40 päivän palkan, ettei tämmöinen henkilö olekin 39 päivän osalta muitten elätettävänä, eli elätti!!!

Elätti ei tee rahojen edestä töitä. Pörssifirmojen johdosta löytyy elätettäviä, yleensä firman 1000 työntekijää elättävät johtoa. Terveitä, älykkäitä ihmisiä joudutaan elättämään, miksi?

Raivostuttavimmillaan elättikäyttäytyminen on kun rahoilla joiden edestä ei ole tehty töitä, kehdataan leuhkia Rolexeilla ja Rolls-Royceilla. Sitten raivostuneita ihmisiä ihmisiä osoitellaan sormella, "voi sentään! kateellisia ihmisiä! hyi!"

Leuhkiminen aiheuttaa ns. "kateutta", että tiedoksi vaan.

Pörssi

Pörssiin kannattaa laittaa vaan sellaista rahaa, jolla ei ole niin väliä vaikka sen menettäisikin. Eli pörssissä on liian isotuloisten rahoja. Ne eivät ole säästöjä, vaan ylimääräistä rahaa.

Kyllä sitä jaksetaan pitää kovaa ääntä muutamista harvoista sattumalta rahaa tienanneista. Mutta ei pidetä ääntä niistä jotka menettävät.

Ööö setelipainot ovat kiellettyjä, miksiköhän? Olisko siksiköhän, että rahan pitää olla lähtöisin työnteosta? Mutta miksi pörssit ovat sallittuja? Miksi puolessatoista vuodessa voi varallisuus nousta 50%?

Arvatkaa, ovatko tämmöiset vastikkeettomat rahat pois jostain? Kyllä niitten on pakko olla pois joiltain, koska toisessa tapauksessa pörssi olisi setelipaino!!! Paitsi osakevarallisuushan on mielikuvitusvarallisuutta, oikeaa rahaa se on vasta osakkeiden myynnin jälkeen.

Pörssi on niin sotkuinen tekele, että se pitäisi kieltää ja lopettaa. Ei se millään järjellä toimi. Sijoittajat ovat jotain henkisiä lampaita, jotka juoksevat henkensä edestä pakoon, jos oksa heikosti risahtaa jossain. Olisipa mielenkiintoista tietää kuinka paljon nykyään jo tietokoneohjelmistot tekevät itsenäisesti kauppaa, meinaan veikkaan että ensimmäinen kunnon tekoälysovellus tulee toimimaan juurikin pörssissä.

Eläkerahastojen rahat pörssissä, ei hyvältä kuulosta

Uutisissa oli joku aika sitten miten eläkerahastojen arvo on noussut sen jälkeen kun niitä on isommassa määrin ollut mahdollista sijoittaa pörssiin. Se nousu on pelkkää mielikuvitusta. Nousun aiheuttamaa arvon nousua ei ole olemassakaan. Vähän niinkuin paidan hihojen alla hauikset pullistelisivat yhden salilla käynnin jälkeen, siellä saattaa olla ilmapalloja.