Markkinoilla on kaksi osapuolta. Jos markkinat aiotaan vapauttaa, pitää vapauttaa molemmat. Eikä vain toinen osapuoli; jotkut olivat ja ovat sitä mieltä, että kun katsastuksen myyjät vapautettiin ja ostajat pakotetaan Suomen laissa ostamaan katsastusta, niin joku kehtaa näyttää tyhmyytensä ja kertoa että katsastus on nyt vapaata markkinataloutta!vapaatmarkkinat-normal.jpg

Vapaa markkinatalous, oikeasti vapaa markkinatalous, toimii!! Kannatan vapaata markkinataloutta: vaikka iltalehtimarkkinoilla kaksi toimijaa omistaa 100% markkinoista, kellään ei ole mitään valittamista ainakaan hinnan suhteen.

Iltalehtimarkkinat ovat vapaata markkinataloutta, molemmat ovat vapaita, sekä ostaja että myyjä.

Sitten on vielä valinnanvapaus: oikea valinnanvapaus on sitä että on myös vapaus jättää ostamatta. Ei kai kukaan ole niin tyhmä että jos jotain on pakko saada --ja sitten ollaan "vapautettu markkinat" joilta on pakko ostaa-- ettei pääomasijoittaja tajua käyttää hyödyksi tilannetta.

Pääomasijoittaja käyttää tilannetta omaksi hyväkseen jos on markkinat joilla myydään jotain jota ostajan on pakko ostaa: viimeisin IDIOOTTI-idea oli tämä asuntojen energiatodistukset. Energiatodistukset pakotetaan Suomen Laki-kirjassa ostamaan markkinaehtoisesti toimivilta yrityksiltä! Energiatodistukset ovat ylihintaisia.

Energiatodistukset olisi pitänyt teetättää viranomaisilla. Julkinen sektori on muun muassa sitä varten ettei anneta maailman miljardööreille mahdollisuutta lypsää ihmisiä kuiviin!