Nyt mulle on selvinnyt, mikä mättää kokoomuslaisten toiminnassa, siis sellainen perustavanlaatuinen vinoutuma, joka aiheuttaa jatkuvasti typeriltä kuulostavia ajatuksia ja ideoita. 

Vääristynyt ihmiskuva

Elämä on kilpailua, 400 metrin ratakierros jossa vahvemmat voittavat heikommat luonnollisesti (vasemmisto tajuaa tämän, ja tekee asialla jotain). Eli ilman vertauskuvia, elämä on kilpailua asioista, joita on liian vähän, ihmiset ovat eritasoisia, ja vahvemmat ahnehtivat heikommiltaan, ja jotkut vahvemmat riistävät heikompiaan.

Nyt kun älykkäimmät ja terveimmät (=vahvemmat) saavat parhaat opiskelupaikat ja työpaikat, niin sen lisäksi he elelevät keskenään. Kokoomuksen raivostuttavat harhakäsitykset juontuvat tästä asetelmasta.

Kokoomuksen kannattajilla on yksinkertaisesti vääristynyt kuva ihmisistä.

Tasalaatuinen toistensa kanssa tekemisissä oleva tervein ja älykkäin jengi luulee kaikkien olevan niin kuin he.

Tasalaatuisuudesta ja kontaktien puutteista muihin ihmisryhmiin kertoo myös yksilöllisyyden (individualismin) korostaminen.

Kokoomuslaisia ahdistaa kun ystävillä ja työkavereilla on ollut varaa kaikkeen muuhun kuin heilläkin - ei oikein löydy varallisuuseroja ("mitä ostaisit ystävälle jolla on jo kaikkea" on tuttu ahdistava yksilöllisyydenkorostamisongelma kokoomuslaisille). Kaikki ovat niin ahdistavan samanlaisen  terveitä ja älykkäitä, samantasoisesti korkeastikoulutettua ja samantasoisesti korkeastipalkattua.

Lisäksi jos kokoomuslaisilla on ystäviä Amerikassa, tuossa maanpäällisessä paratiisissa, niin Suomen oikeistojengi katkerana kuuntelee amerikanoikeistolaisten kaksinkertaisia kuukausituloja. No Amerikassa on enemmän rikkaita, koska siellä on enemmän köyhiä. Suomeenkin halutaan enemmän köyhiä, jotta Suomeen saadaan enemmän rikkaita.

Enää ei olla perinteisessä luokkayhteiskunnassa, jossa se mihin perheeseen syntyi, määräsi menestyksen. Nykyinen luokkayhteiskunta perustuu terveyteen ja älykkyyteen, joka määrää menestyksen. Eli tämähän on rasismia, ei ihonvärin perusteella rasismia. Tälle on nimikin: meritokratia. Katso Wikipediasta lisää.

Katkeruutta ja raivostuneisuutta

Ja sitten kun tyhmempi ja vähemmänterveempi porukka joutuu tyytymään osaansa, eivät pysty parantamaan osaansa, koska heikompi ei voita vahvempaansa, se vituttaa ja turhauttaa ja aiheuttaa mm. alkoholinkäyttöä ja syrjäytymistä (niin äänestäminen auttaisi, mutta tyhmät ihmiset eivät tajua tietenkään tätäkään). 

Lisäksi vitutusta ja raivostuneisuutta ja katkeruutta aiheuttavat vääristyneen ihmiskuvan omaavien ihmisten aktiivinen toiminta, he kun ovat työpaikoilla ja yhteiskunnassa johtavissa asemissa.

Lisäksi keskimääräistä paremmin tienaavalla porukalla on varaa kaikkeen mitä mainostetaan ja ylikin jää reippaasti, ja heidän on helpompi ymmärtää mm. optiomiljonäärejä, kun taas kädestä suuhun eläviä vituttaa armottomasti.

Valta turmelee

Ja oma lukunsa on Kokoomuksen kova ydin yrittäjät, tai ehkä muutama vuosi yrityksen perustamisen jälkeen. Yrittäjät ovat pikku ruhtinaskuntansa diktaattoreita, heillä on suoraa valtaa, ehkä heille ei ole kukaan sanonut EI viitentoista vuoteen. Valta turmelee.

Kyllä siinä todellisuudentaju hämärtyy. Olo on kuin puolijumalalla, eikä jumala voi olla väärässä ikinä. Ja kun ruhtinaskunnassa vihattu pääluottamusmieskommari asettuu poikittain itsetunnoltaan pöhöttyneen diktaattorin  kanssa, niin eihän siitä seuraa kuin ongelmia.