Mahdollisuuksien tasa-arvo ei ota kantaa epätasa-arvon syihin
(myöhempi lisäys)Epätasa-arvon syy on se, että vahvemmat kohtelevat vääryydellä heikompiaan: vahvempi voi riistää heikompaansa, vahvempi voi ahnehtia heikommaltaan.  Mahdollisuuksien tasa-arvo ei tee mitään asialle. MT vain poistaa esteitä vahvempien kehittymiseltä vahvemmiksi.

MT on epätasa-arvon hyväksymistä. Tai MT ei välitä siitä, että epätasa-arvo kasvaa.

MT ei ole vaihtoehto oikealle tasa-arvolle. MT ei aktiivisesti lisää epätasa-arvoa, se lisää sitä passiivisesti, epäsuoraan. MT lisää epätasa-arvoa siten, että se ei aktiivisesti pyri epätasa-arvoa vähentämään.

Vielä: oikea tasa-arvo pyrkii vähentämään epätasa-arvoa, mahdollisuuksien tasa-arvo ei vähennä epätasa-arvoa vaan suhtautuu siihen neutraalisti; mahdollisuuksien tasa-arvo pyrkii poistamaan esteet vahvempien kehittymiseltä vahvemmiksi, joilla on sitten mahdollisuus riistää heikompiaan. MT ei ota kantaa heikompien riistämiseen, oikea tasa-arvo ottaa kantaa heikompien riistämiseen.

Miksi oikeisto haluaa lisätä epätasa-arvoa?
(29.9.2007 lisäys) Oikeisto haluaa lisätä tuloeroja (=epätasa-arvoa).

Miksi? Siksi, koska oikeistoa äänestävät älykkäät&terveet pärjäävät paremmin epätasa-arvoisessa yhteiskunnassa. Epätasa-arvo ei ole huono asia älykkäillä&terveille: kokoomuksen kannattajat pääsevät riistämään heikompiaan, vahvemmat pääsevät riistämään heikompiaan, vahvemmat pääsevät rikastumaan.

Tasa-arvoisempi (oikeasti) yhteiskunta estää muitten ihmisten hyväksikäyttämistä, se estää vahvempien vääryyttä heikompia kohtaan.

Tasa-arvo on sitä, että vahvempia estetään käyttämästä taloudellisesti hyväkseen heikompia: estetään riistämistä, estetään  ahnehtimista.

Tasa-arvo estää oikeiston kannattajien rikastumista. Tästä syystä tasa-arvo ei kiinnosta oikeistoa.

Kokoomuksen surkea tempputasa-arvo.
Kaikki ihmiset laitetaan saman lähtöviivan taakse - lähtöviiva on tasantarkkaan viivasuora. Lähtölaukaus ammutaan ja kaikki lähtevät liikkeelle. Radalla juostaan yksi kierros 400 metriä ja palkinnot jaetaan. Kas näin, kokoomuslainen käsitys tasa-arvosta on toteutunut.

Kuulostaako jotenkin... keskeneräiseltä? Kyllä kuulostaa. Siinähän ei ollut yhtään ihmisten tasa-arvoa. Oli vaan laitettu saman viivan taakse ihmiset.  Lähtöviiva oli tasa-arvoinen ihmisiin nähden.

Miksei siinä muka ollut ihmisten tasa-arvoa yhtään? Koska ihmiset ovat hyvin epätasaista porukkaa toisiinsa verrattuina. Tasa-arvoa siinä olisi ollut jos ihmiset olisivat samantasoisia.

Miten joku voi olla niin typerä että kuvittelee ihmiset samantasoiksi? Tämä kuvitelma on niin räikeästi todellisuuden vastainen että voi alkaa kuvittelemaan, että tässä tahallaan vääristellään asioita.

Mitä hyödyttäisi tahallinen asian vääristely? No sen, että nyt ei olisi vahvoja ja heikkoja, niinkuin todellisuudessa vaan olisi laiskoja ja ahkeria. Näin vastuu toisten menestymättömyydestä ratakierroksella voidaan kätevästi laittaa heidän omille niskoilleen, eikä kokoomuslaisten kilpailun voittajien tarvitse näin tehdä mitään laiskojen hyväksi, eli todellisuudessa luopua rahoistaan. 

Kokoomuslainen tasa-arvo on vahvemman oikeutta, tai voittajan oikeutta.

Siis tasa-arvon vastakohta.  

Mites kun epätasa-arvo muistuttaa huolestuttavasti mahdollisuuksien tasa-arvoa?
(8.8.2007 lisäys)Olen tullut miettineeksi, että mitä on epätasa-arvo. Aloin miettimään, koska mahdollisuuksien tasa-arvo muistuttaa sitä kovasti.

Epätasa-arvo on sitä, että vahvemmat käyttävät heikompia hyödykseen. Epätasa-arvoa ei olisi, jos toimijat olisivat samantasoisia.

Mahdollisuuksien tasa-arvo vaikuttaa laillistavan epätasa-arvon: mahdollisuuksien tasa-arvossa rahat jakautuvat sen mukaan, että onko vahvempi tai heikompi.

Epätasa-arvossa vahvemmat käyttävät heikompia hyväkseen. Käyttävät hyväkseen, koska kaikki taistelevat niukoista hyödykkeistä. Huomatkaa: vahvemmat ja heikommat.

Mahdollisuuksien tasa-arvossa kaikki esteet mahdollisten vahvempien kehittymiselle vahvemmiksi on poistettu. Mahdollisuuksien tasa-arvossa keskitytään erojen rakentamiseen.

Mahdollisuuksien tasa-arvo on silmänkääntötemppu, jolla epätasa-arvoista menoa voidaan puolustella. Tempputasa-arvoa.

No miksi epätasa-arvoa puolustetaan Kokoomuksessa/oikeistossa. No koska epätasa-arvoisessa maailmassa vahvemmat pärjäävät paremmin! Vahvemmilla menee paremmin epätasa-arvoisessa maailmassa, koska heillä on valtaa pakottaa heikommat elättämään heitä, eli vahvemmat pääsevät rikastumaan.

Jos maailma olisi täydellisen tasa-arvoinen, vahvemmat eivät voisi pakottaa heikompiaan mihinkään. Kukaan ei pääsisi rikastumaan, eikä rikastuminen aiheuttaisi köyhyyttä, koska mielestäni köyhyys on vahvempien heikommilta ahnehtimisen seurausta.

Mutta kukaan kokoomusäänestäjä ei ymmärrä em. teksteistä mitään! No se johtuu siitä, että kok.äänestäjien mielestä ihmiset ovat samantasoisia. Em. pohdiskelu lähtee siitä, että ihmiset ovat eritasoisia: eli niin kuin todellisuudessa ihmiset ovat.