Oikeiston ja vasemmiston käyttäytymisessä ja asioihin suhtautumisessa on myös vastaava ero kuin lapsella ja aikuisella - tajusin tässä vähän aikaa sitten.

Lapsi innokkaasti ryhtyy tutkimaan uteliaana uusia asioita. Vanhemmat sitten ovat viisaita, ja tietävät että lapsien ei pidä antaa tehdä mitä mieleen juolahtaa.

Lapsella ei ole kokemusta asioista, lapsi toimii lyhytnäköisesti. Vanhemmilla on viisautta, joka on hankittu ajan kanssa tai opiskelemalla tms.

Kokoomuksessa on myös lapsellisen ulkonäön omaavia kansanedustajia ja ministereitä: on nelikymppinen keski-ikäinen äijä ulkoministerinä (kyllä! 41 vuotta!), jonka olemus ja käytös ja puhetyyli on 25-vuotiaan. Puheenjohtajana... opetusministerinä... jne. jne. jne.

Oikeiston ja vasemmiston käyttäytymisessä on myös eroja suhtautumisessa syy ja seuraus-ketjuun.

Syy ja seuraus-ketju voidaan myös ilmaista sairaus-oire-ketjuna.

Vanhanen sai päähänsä hiihtolenkillä ryhtyä hoitamaan oiretta: ihmisten ennenaikaista eläköitymistä. Jos Vanhanen olisi käyttäytynyt enemmän aikuisemmin, hän sittenkin olisi keskustellut ammattiyhdistysliikkeen kanssa, jotka olisivat kertoneet sen sairauden, joka aiheutta oireita.

Ja markkinoihin uskonnollisesti suhtautuvat ovat sitä mieltä, että markkinoiden toiminnan syihin ei pidä puuttua, vaan vain seurauksiin täytyy puuttua.

Ja "dynaamisesti eteenpäin"-lausekin kertoo, että vain seurauksiin puututaan. Heti kun niitä ilmenee, niin Hallituksen Ratsuväki saapuu pelastamaan: salamavalot välkkyvät ja haastatteluja annetaan ja miljoonia euroja rahaa luvataan käyttää.