"Solidaarisuus on vanhanaikaista."
Näin kertoi joku työnantajan edustaja, kun kemian työehtosopimusneuvottelujen tulosta esiteltiin. Siis radiosta kuultu. Tilalle pitää saada jotain modernia, kuulemma. Sen on oltava sitten ajattoman tyylikkään modernia lyhytnäköistä ahnehtimista.

Solidaarisuus on modernia.

Vahvemman oikeus (se solidaarisuuden vastakohta, johon työnantajaleirissä ollaan ihastuneita) on eltaantuneen homehtunutta lyhytnäköistä lippa silmällä juoksemista. Vääryyttä joka lisää vääryyttä ja epäjärjestystä ja luo epävarmaa tulevaisuutta.

Vääryyden varaan rakentaminen on huonoa rakentamista. Oikeuden, oikeudenmukaisuuden  ja totuuden varaan kun rakennetaan, niin rakennetaan vahvasti.

Sanoi Jeesus Nasaretilainen Vuorisaarnassa. Jeesus on oikeassa. Jeesus on vasemmiston kannattaja.

"Nuo firmasta ulos vietävät rahat heikentävät kilpailukykyä, nämä firmasta ulos vietävät rahat eivät heikennä firman kilpailukykyä."
Kaikki firmasta ulos saatavat rahavirrat vaikuttavat firman kilpailukykyyn. Poikkeuksena vaikuttaa olevan  firmasta ulos saatavat voitot...

Työehtosopimusneuvotteluihin pitää saada mukaan  firmojen omistajat.  Työehtosopimusneuvotteluissa sovittaisiin kuinka monta prosenttia liikevaihtoon nähden voi firmasta ottaa voittoja ulos.

Työnantajat hylkäsivät tupon. Kemian liiton neuvottelutuloksen jälkeen työnantajat halusivat tupoa (koska valittivat "liian suurista" palkankorotuksista).
Tupo:ssa olisi saatu varmaankin pienemmät palkankorotukset. Mutta ei kelvannut tupo työnantajille. Ennenkuin työntekijöiden kanssa oli neuvoteltu sekuntiakaan, tupo oli jo hylätty. Tupo hylättiin hyvissä ajoin etukäteen työnantajien toimesta.

Kas työnantajien keskuudessa muodissa oleva, aina ajattoman moderni lyhytnäköinen ahnehtiminen, aiheuttaa poukkoilevaa epäjärjestelmällistä toimintaa. Työnantajat, olisitte miettineet asioita pitkänäköisemmin.

Rikkaat ovat matkalla kadotukseen, miksi?
Jeesus antaa ymmärtää Uudessa Testamentissa näin. Lukekaa, jos ette usko.

Miksikö? Koska rikkaat ovat päässeet pakottamaan muita ihmisiä elättämään itselleen paljon isommat tulot kuin heidän työntekonsa edellyttäisi.

Miten välttää kadotus? "Puolet omaisuudestani lahjoitan köyhille ja maksan nelinkertaisesti takaisin niille, joilta olen liikaa kiskonut". Tähän Jeesus: "Nyt on pelastus kohdannut tätä henkilöä"

Miksi tarvitaan talouskasvua. Hypoteesi.
No siksi, että voitaisiin rahoittaa pörssistä ilmaista rahaa kiskovien ilmaisen rahan kiskominen pörssistä.

Jos on 10 ihmistä.  8  heistä tekee töitä rahojensa edestä, he tienaavat yhden keskivuosipalkan vuodessa.  Loput 2 eivät tee töitä kaikkien rahojensa edestä, he saavat 3 keskivuosipalkan verran rahaa vuodessa.

10 ihmistä, mutta palkkapotti vuodessa on 14 keskivuosipalkkayksikköä. Mahdoton tilanne. 10 keskivuosipalkkaa vuodessa 10:lle ihmiselle on normaalitila.

Nyt pitäisi saada jostain 4 keskivuosipalkkayksikköä lisää. No se saadaan, kun talouskasvu on 40% vuodessa.

Talouskasvu on lyhytnäköisen ahnehtimisen aiheuttamien ongelmien rahoittamista.

Miksi oikeistolle ei kelpaa järjestys, vaan rakastetaan epäjärjestelmällistä lyhytnäköistä ahnehtimista?
No siksi, koska silloin vahvemmille menee paremmin, kun he voivat laittaa heikompansa elättämään itseään.

Jos oltaisiin järkeviä ja oikeudenmukaisia, niin vahvemmat eivät voisi laittaa heikompiaan elättämään itseään, eikä olisi yhtään rikasta ja isotuloista. Rikkauden muodostuminen olisi mahdotonta. Eikä olisi myöskään köyhiä, koska köyhyyskin on vahvempien ahnehtimisen seuraus.

Ahneus selitettynä lyhyesti
Ahneus: vahvempi ahnehtii itselleen enemmän kun kuuluisi heikommiltaan. Ahneuteen tarvitaan siis vahvempi ja heikompi. Muuten ei toinen voi ahnehtia toiselta.

Oikeistossa kielletään vahvempien ja heikompien olemassaolo. Kaikki pystyvät kaikkeen, oman onnen seppä, ynnä muuta silkkaa roskaa.

Oikeisto. Tehkää parannus. Muuten olemassaolonne päättyy kun kuolette. Niin, mä voisin kirjoittaa tähän että "Herra. Anna heille anteeksi. He eivät tiedä mitä tekevät". Kuten Jeesus ristillä.

Oikeisto. Te toimitte väärien tietojen perusteella. Teille käy huonosti lopulta. Ahneella on paskainen loppu: kadotus.