Yleistä

(Työn alla tämä blogaus)

Kokonaisuus ja sen osa voi näyttäytyä ristiriitaisena joillekuille, joten jotkut luulevat näkevänsä siinä matemaattisen ristiriidan. Olen löytänyt tälle lopultakin kirjaviitteen:  Oxford Manual for Organizational Paradox, kirja on ilmestynyt 2017 ja maksaa noin 100€.

Sokeat miehet ja elefantti on osa--kokonaisuus--paradoksi.

Tviittiketju

l... https://yle.fi/uutiset/3-9944811… [ Talous-sanan eteen pitää liittää konteksti, että mikä talous. Ja pitää kyetä vaihtamaan itse kontekstia ja kyetä näkemään kun toinen vaihtaa kontekstia ]

Kokoomuksessa kukaan ei ikinä käytä mitään etuliitettä taloussanan edessä, eivät näe mitään tarvetta etuliitteelle. Fiksummat näkee tarpeen, jossa kontekstoidaan se talous-käsite.

Mutta Kokoomuksessa ollaan aina rakennemuutos-sanaa innokkaasti viljelemässä, koska heidän käytössään talous-sana viittaa aina liiketalouteen, joten aikovat poistaa maailmasta muut kontekstit ja tehdä kaikesta yrityksiä.

#Kokoomus-poliitikoista pitäsi televisiossa ym. haastattelussa saada kiskottua esiin ja saada sanomaan se heidän viittaamansa #konteksti, se etuliite talous-yhdysanassa, joka viittaa johonkin talous-käsitteeseen etuliitteen ilmoittamassa kontekstissa.

Haastattelua tekevä toimittaja voisi puhua liiketaloudesta suoraan, kun kokoomuspoliitikko käyttää talous-sanaa. Saataisiin mielenkiintoisia haastatteluja, eikä samaa tyhjää jauhantaa ja nuoleskelua.

"Yritystä elvytetään kaikkea kulutusta leikkaamalla ja veroja vähentämällä, joten Suomi elvyttää kaikkea kulutusta leikkaamalla ja veroja vähentämällä"-väitteessä on #kontekstivirhe, joka pidensi laman 10 vuotta pitkäksi.

#Katainen sovelsi liiketaloudellista elvytystä kansantalouteen, täysin selvästi, ei mitään epäselvää. Koiraa kohteli tuuheana ja edestakaisin heiluvana.

Suomeen pitää perustaa yliopistoja, eikä talouden huippuyksiköitä. Konteksteja on maailma täynnä.

Päällekkäisillä konteksteilla voinee selittää ne systeemiset paradoksit, jotka matemaattisesti asioita liikaa painottaville näyttäytyy matematiikan ristiriitana.

En ole lukenut mutta Google Books näyttää joitain sivuja. Uskon että hemmeti hyvä https://twitter.com/pkausuiskasi/status/933383556797206530….

Ihan ymmärrettävää meille systeemiajatteleville.pic.twitter.com/71j1g0aUu1

Hyvästi #Kokoomus Search result from Handbook of Organizational Paradox at books.google.fi