Yritysten kilpailukyky-sumutus
Kumma juttu.

Miksei ei se, että kun yritysjohto imuttaa kaikki liikenevät rahat firmasta voittoina ulos, niin se ei kuulemma vaikuta ollenkaan firman kilpailukykyyn. Media on jättänyt tälläisen näkökulman uutisoimatta.

Ja kun firma on henkihieverissä osavuosikatsauksen jälkeen, niin sitten aloitetaan yt-neuvotteluita, lomautetaan ihmisiä, ja kuukauden päästä palkataan ne takaisin.

Miksei kukaan halua hillitä omistajille virtaavaa rahan määrää kilpailukyvyn nimissä? Laitetaan 90% voitoista tuotteiden hintaan ja tutkimukseen&tuotekehitykseen niin saadaan kilpailukykyä.

Pörssifirmat ovat tehneet valtavasti voittoa viime vuosina.

Kumma juttu.

"Miksi meidän pitää maksaa muiden sairauskuluja"- tuloerojenlisääjien ahnetta valitusta.
Isotuloiset haluaisivat lisää rahaa. No se ei ole mitään uutta.

Julkisten palvelujen kimpussa ollaan. Julkisia palveluja tuhoamalla saadaan veronalennuksiin rahaa. "Miksi minun pitää maksaa veroja niin paljon, jolla pidetään yllä laiskojen ihmisten terveydenhuoltoa".

Isotuloiset ja rikkaat ovat isotuloisia ja rikkaita siksi, että heillä on torppareita, jotka elättävät heitä. Ja isotuloisillla on haluja saada lisää torppareita. Tottakai. (Katso Wikipediasta mikä on torppari).

Isotuloiset voisivat lohdutukseksi ajatella näin: "Minä maksan isoja veroja, jotta ne torpparit, jotka elättävät minua, pysyisivät terveinä ja jaksaisivat tehdä töitä, joita minä sitten siipeilen työnantajan avustuksella - kun olen avainhenkilö firmassa- omalle pankkitililleni".

Paikallinen palkkojen sopiminen - 3 kk ja kyseessä olisi valtakunnallinen palkkojen alentaminen
"Palkoista pitää sopia paikallisesti"- Työnantajat. Niin, että saadaan kilpailukykyä firmalle. Niille firmoille, joilla menee huonosti. Milläköhän se mitattaisiin? Tilinpäätöksestäkö?

3 kuukauden päästä kaikilla firmoilla menisi "huonosti", kun tilinpäätöstiedot viritettäisiin näyttämään että menee "huonosti".

Isotuloisten veronalennukset eivät lisää ostovoimaa
Isotuloiset eivät nytkään kuluta kaikka rahojaan, vaan ylimääräiset rahat menevät sijoitusrahastoihin, ja sitä kautta ulkomaille, koska Suomeen ei investoida. Niin menevät heidän veronalennuksetkin; sujahtavat ulkomaille.

Veronalennukset pienituloisille menisivät kulutukseen ja kansantalous olisi tyytyväinen. Isotuloisten veronkorotuksetkin menisivät kulutukseen, koska valtio kuluttaisi ne.

Tuloerot ideologiana
Tuloeroideologia toimii seuraavasti: 1) isotuloiset ahkerat (isotuloisuus on merkki ahkeruudesta), heitä palkitaan, kannustetaan tulojen kasvamisella: ahkeruudesta palkitaan 2) pienituloiset laiskat (pienet tulot=laiska) heitä kepitetään, kannustetaan tulojen pienenemisellä ahkeroimaan: he näkevät että olemalla ahkera, saa isot tulot.

Ja kaikki hyötyvät! Tuloerojen lisääminen on itse asiassa tuloerojen vähentämistä.

Hallitusohjelman tiedotustilaisuus
"Ohjelma tekee suomalaiset työteliäämmiksi" J. Katainen.

Katainen pitää suomalaisia laiskoina.

"Tuloerot ovat lisääntyneet viime vuodesta"
Mitä se kertoo? Ovatko isotuloiset ahkeroineet kovasti, että heidän tulonsa ovat lisääntyneet? Eivät.

Se kertoo sen, että isotuloisia on elätetty edellistä vuotta enemmän pienituloisten toimesta.

"Julkiset palvelut eivät toimi"
Voi herranenaika. Nyt on työelämässä niin tietämätöntä porukkaa, joka luulee että julkiset palvelut eivät toimi, koska ne ovat julkisia palveluita. Ovat eläneet lapsuutensa ja nuoruutensa yhteiskunnassa, jossa on trendinä ollut julkisen puolen tuhoaminen.

Ne eivät toimi siksi, koska hallitukset ovat tuhonneet niiltä rahoituksen: kunnilta on viety rahaa. Oikeistodemarit ja oikeisto ovat olleet tuhoamassa niitä.

Yksityinen terveydenhuolto tulee kalliimmaksi kuin julkinen. Yksityisellä puolella on korkeampi hintataso, ja jos julkinen teveydenhoito hoidetaan käyttämällä yksityisiä toimijoita, kysyntä kasvaa ja hinnat nousevat, ja julkisen terveydenhuollon menot lisääntyvät.

Yksityisillä toimijoilla julkisen terveydenhuollon hoitaminen ei laske yhteiskunnan kustannuksia, vaan päinvastoin lisää niitä.