Mistä on kyse kun vastakkainasettelu on ohi Kokoomuksen mukaan? No siitä, että Kokoomuksen kannattajat ovat osakkeenomistaja-palkansaajia.

Mitä suuremmat hinnat kuluttajilla, sitä suuremmat voitot osakkeenomistajilla. Osakkeenomistaja-palkansaaja eli sijoittaja-kuluttaja voi osakeomistuksen kautta saada mitä kuluttamalla menettää.

Tällä tavalla ajattelemalla ei ole mitään väliä kuinka huonosti markkinat toimivat! Mitään väliä ei ole sillä että katsastusfirmat tekevät 30% liikevaihdosta voittoa. Tältä kannalta yritys myydä sähkön kantaverkko yksityisille on järkevä.

Toisaalta Fingridin jo nyt omistaa yksityiset, eli sähköntuottajat. EU ei pidä tästä.

Suomen "kansa"

Ja jos ihmisellä ei ole varaa ostaa osakkeita se on hänen oma syynsä: hän ei ole käyttänyt älyään, joka on kaikilla ihmisillä sama, Kokoomuksen mukaan. Tämä väärinkäsitys taas juontaa juurensa kokoomuksen äänestäjäkuntaan: terveet, älykkäät, hyvinkoulutetut, isotuloiset, osakkeenomistaja-palkansaaja - sijoittaja-kuluttajat.

Tämä väki on nimeltään Suomen kansa, Kokoomuksen mukaan. Nämä elävät keskenään: työssä ja vapaa-ajalla. Televisio on täynnä tätä väkeä. Eliitti-ihmisistä on tehty Suomen kansa. He ovat pienoiskuva kansasta, Kokoomuksen mukaan.

En ole näitä ihmisiä vastaan, vaan sitä vastaan, että kaikki tehdään heidän tarpeittensa mukaan. Ja olen sitä vastaan, että ovat irtautuneet todellisuudesta elämällä keskenään.

'"Kannustamme ihmisiä ottamaan vastuuta"

Yhtäkuin kaikilla voi olla Jorma Ollilan tulot, joka edellyttää, että kaikilla on Jorma Ollilan äly. Jos sinulla ei ole isoja tuloja, syyllinen olet sinä itse. Et ole käyttänyt täysillä JO:n tasoista älyäsi, kuten Kokoomusta äänestävät isotuloiset.

Vastuun siirtäminen ihmiselle itselleen on sitä, että ihmisiä kannustetaan käyttämään JO:n tasoista älyään. Samantasoista älyä, joka kaikilla ihmisillä on. Kokoomuksen mukaan.

"Kaikilla voi olla Jorma Ollilan tulot"-legendaarisen lauseen esitti A-Talk-tv-ohjelmassa Hanna-Leena Hemming, kansanedustaja Kokoomuksesta.

Ihmisillä ei ole samantasoiset älyt - tämä on todellisuusuuta. Ihmisillä on samantasoiset älyt - tämä on todellisuutta Kokoomuksen keskenään elävässä kannattajakunnassa.

Vaalirahakohu

Vaalirahakohussa on ideana se, että yrittäjät haluavat saada enemmän valtaa yhteiskunnassa, ja uusliberalistinen Kokoomus antaa valtaa heille, koska uusliberalismiin kuuluu markkinoiden vapaus. Markkinoiden vapaus on yritysten vapautta, yritysten vapaus on yrittäjien vapautta. Uusliberalismi on käytännössä sitä, että yrittäjät saavat tehdä mitä mieleen juolahtaa.

Jos markkinat toimisivat ei meillä olisi rikkaita yrittäjiä, joilla olisi varaa rahoittaa kymmenillä tuhansilla Kokoomusta. Markkinat eivät toimi, ne ovat kaikki monopoleja, monopsoneja, oligopoleja... liian isoja yrityksiä ja niitä on liian vähän, että markkinat toimisivat. Lisäksi markkinat ajan myötä muuttuvat oligopoleiksi: tarjonta keskittyy muutamalle yritykselle.