Kokoomuksen todellisuudessa ihmiset ovat samantasoisia. Heidän ystävänsä, työkaverinsa, tuttavansa: he ovat samantasoisia ihmisiä.

Kokoomuksessa ei vääristellä tahallaan, kun he väittävät ihmisiä samantasoisiksi. Ihmisten samantasoisuus on totuus.

Ihmiset ovat samantasoisia. Siellä rinnakkaistodellisuudessa.

Kokoomusjengiä on aika mahdotonta käännyttää uskomaan, että ihmiset eivät ole samantasoisia. Luulen kokoomusjengin keskuudessa ajateltavan, että vasemmistossa tahallaan vääristellään asioita.

Luulen, että kokoomuksen kateussyytöksetkin ovat  ihan aitoja: kokoomuksessa kaikki ajattelevat vain itseään. Joten vasemmisto on vain ryöväämässä itselleen rahoja.

Miten mustaihoiselle heimolle Afrikassa, joiden mielestä ihmiset ovat mustaihoisia, - he vaan vilkaiset ympärilleen kerran -, miten heille todistetaan, että on olemassa valkoihoisia ihmisiä?

Todellisuuksien konflikti.

Kumpikin on aivan oikeassa omassa todellisuudessaan. Kumpikin voi väittää todellisuuden perusteella, että toisen osapuolen väitteet ovat perusteettomia.

Jos kokoomus vituttaa, tai jos sosiaalidemokraatit/vasemmistoliitto vituttaa, niin kannattaa lähteä ajattelemaan asiaa siltä kantilta, että kyseessä on todellisuuksien konflikti, eikä härski vääristely jotta itselle saataisiin lisää.

"Härski vääristely jotta itselle saataisiin lisää" ei pidä paikkaansa, vaan  todellisuudet ovat konfliktissa. "Härski vääristely jotta itselle saataisiin lisää"-väitteestä tulee hirveän, leppymättömän vihaiseksi.

Todellisuuksien törmäys. Kannattaa ymmärtää tämä, niin katkeruus muuttuu helpommaksi: kokemusta on.