Kokoomus: Vastuullinen markkinatalous
Mikä vitsi!

Lueskelin kokoomuksen ehdokkaiden sivustoja. Höpönlöpön mistään vastuullisesta markkinataloudesta.

Katainen ei taaskaan löytänyt oikeiston omien ajatusten mukaista vaaliteemaa, vaan meni Vasemmistoliiton ajatuksia lainaamaan.

Kokoomus haluaa vapauttaa markkinataloutta. Kokoomus haluaa vastuuttoman markkinatalouden, eli vapauttaa markkinataloutta.

Ei ollenkaan oikeistoblogeja blogilista.fi:ssä
Blogilista.fi:n yhteiskunta-luokassa on vaan vasemmistoliiton ja vihreiden blogeja, kun sitä selailin. Todella hyvä!

Ennustus joka ei käy toteen
Jos Suomessa on maaliskuun jälkeen oikeistohallitus, niin se heti käy ammattiyhdistysliikkeen ja köyhien kimppuun ja alkaa vapauttamaan markkinataloutta. Tämä on mun ennustus.

Työnteon pitää aina olla kannattavampaa kuin sosiaaliturva
Ihan oikein. Mutta kun tätä toitottaa oikeistopuolue, se tarkoittaa, että sosiaaliturvaa lasketaan jotta huonopalkkaiset paskahommat kiinnostaisivat.

Oikea lause voisi olla että: kokopäiväisessä ja vakituisessa työsuhteessa tehdyn työnteon  pitää aina olla kannattavampaa kuin sosiaaliturva.

Kysyntä ja tarjonta
Etsin netistä tietoa otsikon aiheesta. Mielessäni oli eräs ajatus.

Joo kaikilla englanninkielisillä sivuilla oli aiheena jotain: jos hot dog on 3 euroa kalliimpi, menee asiakas ostamaan euron hampurilaisen Mäkkäristä.

Se mistä olisin halunnut lukea on, että kun kysynnän määrää pakko, siis on pakko saada jotain tuotetta/palvelua, mitä se tekee kysynnälle. Ja. Kun tarjoajana em. hyödykkeelle on paskaisen ahne pörssifirma, niin mitä se tekee tarjonnalle.

Niin kysyntä ja tarjonta teorioissa on aina huomautus, että teoriat toimivat vain jos järjestelmä on täydellinen. Ja missään päin maailmaa se ei ole sitä.

Niin Fortumista oli kyse. Energiaa on pakko saada. Tarjoajana on ahne pörssifirma, joka ei tyydy minkäänlaiseen hintaan, vaan kiskoo sitä vain ylöspäin. Ja on lisäksi monopoliasemassa.

Kaikilla supply and demand sivuilla oli kauniit graafiset piirrokset, "että equilibriumissa kaikki ovat tyytyväisiä hintaan". Siis oli piirretty kysyntää ja tarjontaa vastaavat viivat koordinaatistoon.

Ihan lapsellisen ruusunpunaisia reaalimaailmasta irtautuneita teorioita.

Ahne pörssifirma ei ikinä ole tyytyväinen hintaan. Ja jos firma on monopoliasemassa ja sillä on tuote jota on pakko saada, voidaan supply and demand-teoriota käyttää saunan uunin sytykkeinä, jos niistä jotain hyötyä halutaan saada.

Pörssifirma vain nostaa hintaa jatkuvasti, ja pakkotilanteessa olevan ihmisen on se maksettava.

Järjestelmä on niin epätäydellinen, että s&d teorioihin uskominen tuottaa vaan ongelmia. Mä luulenkin, että politiikka, tai siis se eduskunnan toiminta, on vaan tämän 200-vuotta vanhan eltaantuneen teorian aiheuttamien ongelmien korjailua. Siis toimitaan aivan vanhanaikaisten oppien mukaan, jonka mukaan toiminen muuttuneessa ympäristössä aiheuttaa vain ongelmia.

Supply and demand-teoria on kuin kirkon luomisoppi ennen Darwinin evoluutioteoriaa.

Politiikka on viime vuosina muutenkin ollut vain sairauden aiheuttamien oireiden hoitoa. Sairaus on nimeltään markkinatalous.