On taktinen ja strateginen näkemys. Tilanteeseen pitää vastata taktisesti ja strategisesti.

Oikeistossa halutaan toimia vain taktisesti. Taktisena vastauksena tilanteeseen toimitaan heti enempiä miettimättä. Mitä on tehtävä heti, kysyy oikeisto?

Mitä on tehtävä, jotta tähän tilanteeseen ei taas jouduta vähän ajan päästä, koska tämä tilanne on ollut ennenkin, kysyy vasemmisto?

Asioista voi olla samaan aikaan kahta mieltä ja molemmat ovat oikeassa. Tämä on mielestäni yksi raivostumisen pääaiheuttaja, kun politiikkaa aletaan puhua. Ei ymmärretä toisia.

Mitä tehdään nyt, oikeistoa.

Mitä tehdään kun, ensiksi kuunnellaan viisaampia, jotka ehkä ovat olleet samassa tilanteessa ennenkin, jottei toisteta samoja virheitä.

Oikeistolla on ylikersanttinäkemys sodankäynnistä. Vasemmistolla on kenraalitason näkemys sodankäynnistä. Ylikersantti pääsee kenraalitason tehtäviin, jolloin ylikersantti alkaa sotkemaan asioita. Ylikersantti 23 v, ja kenraali on 56 v.

Oikeisto on nuoria nulikoita. Vasemmisto on viisaita vanhoja. Oikeisto tekee asioita miettimättä nykyhetkeä pidemmälle: teini-ikäisten ja heidän vanhempiensa välinen ero.

Oikeiston teini-ikäiset eivät usko homehtuneiden vanhempien ihmisten viisauteen.

Oikeistossa ei siis haluta käyttäytyä viisaasti, vaan eletään nykyhetkessä. Oikeistossa ollaan älykkäitä, mutta ei viisaita.

Ymmärrättekö? Oikeistossa ei varmaankaan tajuta yhtään mitä yritän tässä kuvailla.

Oikeisto käyttäytyy liikenteessä siten, että teinimäisesti joko kaasupoljin on pohjassa tai jarrupoljin on pohjassa.  Vasemmisto noudattaa liikennesääntöjä, koska niihin on kirjoitettu viisautta vuosikymmenien liikenneonnettomuuksien perusteella.

Teini-ikäinen ei edes pysty ajattelemaan kuten vanhempansa.

Oikeisto on kuin heimon nuoriso, joka haluaa lähteä vierasheimolaisten  kimppuun kostoksi, mutta heimopäällikkö, vanha, viisas ja kokenut vasemmistolainen estelee heitä.

Oikeistossa ollaan impulsiivisia. Ongelmiin halutaan puuttua impulsiivisesti. Luulevat, että impulsiivisuus on vastaus monimutkaisiin ongelmiin.

Oikeiston teinit ovat impulsiivisia, eivätkä usko viisaampiaan.

Oikeistossa edetään agressiivisesti. Agressiivisesti johonkin suuntaan. Tärkeää ei ole suunta vaan liike -ajattelu on oikeistoa.

Linnunradan käsikirja liftareille-kirjassa vastauksena kaikkeen on 42. Oikeistolla vastauksena kaikkeen on markkinat.

Vastaus tiedetään ennen kysymystä oikeistossa.