... https://yle.fi/uutiset/3-10466564?utm_source=twitter-share&utm_medium=social… [Ylen suuressa vaalikeskustelussa 2016 Sipilä kertoi valtion sopeutustarpeen olevan jotain 2,5 miljardia. Vaalien jälkeen tarve oli 10 miljardia.

http://Findikaattori.fi ja THL esittää tilastograafeja, joista näkee, että pelkästään huono työllisyys ei selitä valtionvelkaa. Huonon työllisyyden lisäksi oli Kataisen tekemiä veroaleita, näiden säilyttäminen on ollut Sipilän hallituksen strategia.

Veroaleille sokeat, he jotka lukee myös poliittisen totuuden liiketaloudesta, ovat kehittäneet Suomeen 300 tuhatta haamutyötöntä, selittämään kaiken julkisen velan huonolla työttömyydellä.

Suomi velkaantui kun liiketaloutta väärinkäytettiin myös poliittisena aatteena Kataisen toimesta 2008--2014. Kataisen elvytys oli luettu kauppakorkeakoulun kirjoista, joten liiketaloutta sovellettiin kansantalouteen, joten elvytys epäonnistui.

Liiketalous pätee yrityksessä. Sitten on he, jotka liiketaloutta väärinkäyttää poliitt. aatteena: he uskoo valtionvelan syntyneen kun ei noudatettu liiketaloutta poliittisena aatteena; piti rakentaa yritysryväs mutta tulikin hyvinvointivaltio, liiketaloudellinen epäonnistuminen

Oikeiston änkyrät perustelee keskenään näin: 1) Piti rakentaa yritysryväs, mutta tulikin liiketaloudellisesti järjetön hyvinvointivaltio, demarit epäonnistui vuosina 1965--2008. 2) Nyt on sitten velkaa hemmetisti, kun ei noudatettu liiketaloutta.

Änkyrät aikoo nyt Suomen "talouden" (minkä niistä??) pelastamiseksi ( ja seuraavaan lamaan valmistautumiseksi) vähentää valtionvelkaa, jonka syynä pelkästään oikeiden- ja haamutyöttömien aiheuttama valtionvelka! Liiketaloudessa pitäydytään fundamentalistisesti syitä etsittäessä.

Fundamentalistit elvytti väärin 2008--2016. Sipilä lopetti ruikutuksen, jolla väärinelvyttäjät tietoisesti leikkasi kulutusta kansantaloudessa. Jäljellä väärinelvytyksestä on edelleen valtionvelka ja liiketalous-fundamentalistit syyttää valtionvelasta demareita ja ay-liikettä.

Fundamentalistit aikoi 1991--2008 rakentaa Suomesta yrityksen, nyt he tekee viimeistä rynnistystä. 30 vuotta harhaisia käsityksiä Suomesta ja harhaisten käsitysten perusteella tehtyjä tavoitteita, tavoitteista aiheutuneita virheitä, virheitä virheiden korjauksessa jne. virheitä!