Kapina vuonna 1918 tai kaikki kapinat

Kapinat syntyvät siten, että tarpeeksi kauan riistetty, tarpeeksi kauan epäoikeudenmukaisesti kohdeltu ihmisryhmä tarttuu aseisiin ja yrittää parantaa olojaan. No väkivalta on aina väärin.

Vuonna 1918 työläiset ja torpparit saivat tarpeekseen. Kapina oli oikeiston syytä.

Hei oikeisto, ihminen  ei ole  lihakimpale, ihminen ei ole  talouden pelinappula,  jota  voi kohdella miten huvittaa. Ihminen on tärkeämpi kuin talous, psykopaatit!

Kapinoiden syynä on yhteiskunnan vahvempien harrastama ahnehtiminen heikompiaan kohtaan.

Ylipalkattujen veronalennushalut

Vähintään 5000 bruttoeuroa kuukaudessa saavat, jotka maksavat 50% tuloistaan veroa, vaativat veronalennusta sillä perusteella, että lisätyönteko ei kannata, tai lisätyönteko ei motivoi, koska siitä ei saa kunnolla rahaa.

Miten ihmeessä ihmistä, joka laittaa palkastaan monta sataa euroa kuukaudessa sijoitusrahastoon, voi motivoida enää rahalla??!!! Miten jotain, jolla on rahaa paljon enemmän kuin saa kulutettua, miten tälläistä voi motivoida enää rahalla!!

Tämä ylipalkattu jengi ei edes tee töitä peruspalkkansa edestä! Ylipalkattu jengi on päässyt liian isoille tuloilleen sillä, että he ovat arvokkaita työnantajalle: ylipalkattu voi kiristää työnantajaltaan ison liksan. Työnteolla liian suuria tuloja ei ole saatu.

Kaikki ovat nykyään asiantuntijoita, ja asiantuntijoille kuuluu valtava liksa

Maailma on täynnä teknisiä järjestelmiä. Maailma on pirstaloitunut. Jokainen, joka osaa ylläpitää jotain järjestelmää, voi kiristää työnantajaltaan ylisuuren palkan.

Kansantaloustieteen puutteellisuuksia

Miksi helvetissä hyödykkeitä ei luokitella kansantaloustieteissä sen mukaan, miten tärkeitä ne ovat kuluttajalle? Myyjien ja ostajien kannalta kyllä luokituksia tehdään: epätäydellinen kilpailu (Wikipedia).

Onko sama, onko hyödyke Iltalehti tai lääke, jota ilman kuolet?

Tai energia, jota on pakko saada. Energiafirmoilla menee loistavasti. Totta kai niillä menee, energiaa on pakko saada.

Jos on pakko saada, ei se ole mikään markkinatilanne. Jos on pakko saada jotain, niin hinta on sen mukainen: korkea.

En ole markkinamekanismi/markkinatalousvastainen. Minä olen sokeita markkinamekanismifanaatikkoja vastaan. Luette vaikka fanaatikot kansantaloustieteiden alkeita, niin ehkä alatte tajuamaan, että markkinamekanismi ei ole ihmelääke kaikkeen.

Markkinamekanismi toimii hienosti viihteessä ja kulutuselektroniikassa ja tietotekniikassa. Mitään näistä ei tavallisen kuluttajan ole pakko saada.

Ja huonosti näissä: sähkö, lämpö, energia, lääkkeet, terveydenhuolto, ruoka, katsastaminen, asunnot. Kaikkia näitä on pakko saada. Jos on pakko saada, ei se ole mikään kaupankäyntitilanne.

Amerikassa terveydenhoitoon menee bruttokansantuotteesta kaksi kertaa isompi viipale kuin Suomessa: syynä on se, että kipuun/vaivaan/sairauteen on pakko saada lääkkeitä/hoitoa.

Hei nyt on tarjolla talouden Nobel jollekin kansantaloustieteilijälle: teet teorian hyödykkeiden sopivuudesta markkinamekanismijärjestelmään.

Amerikassa huijarit määräävät ruokapörssissä Chicagossa koko maailman ruoan hinnasta.

Ja riisin hinta nousee ja nälkäiset köyhät alkavat kapinoimaan, kun joku v**** spekulaattori korottaa hintoja kaksinkertaisiksi.

Ruokaa on pakko saada! Markkinamekanismi ei toimi ruoan kanssa, koska ruokaa on pakko saada! Tajuattekste fanaatikot!

Lääkärit voivat yksityisellä puolella nyt saada tulonsa 25% verotettuna pääomatulona.

Jos siis perustavat "yrityksen", ja toinen yritys maksaa sinne palkan.

Siis voi vittu. Jossain korkeimmassa oikeudessa päättivät näin. Asianajajafirmoissa on toimittu näin aina.

Oliko oma lehmä ojassa tuomarit??? Jos olisitte kieltäneet tämän, olisi pitänyt kieltää asianajajienkin vastaava käytäntö? Olisiko teidän tulonne laskeneet tuomarit???

Ahneus on saamassa kaameita muotoja. Kyllä mua vituttaa. Mua vituttaa ihmiset, jotka kuvittelevat asioiden hoituvan parhaiten ahnehtimalla. Ajatelkaa, joidenkin (=oikeisto) mielestä ahnehtiminen on paras tapa hoitaa asioita!

Tälläisten asioiden miettiminen saa ihmisen huonolle tuulelle. Katkeraksi. Pitkäksi aikaa, jos olet tietyn laatuinen ihminen. Miettikää/tehkää välillä jotain ihan muuta, jos vituttaa.

Ja käykää herrajumala äänestämässä vasemmistoa! Aina. Kaikissa vaaleissa. Jos vaikka puolueet ovat samankaltaistuneet, niin oikeistopuolueesta ei tule vasemmistopuoluetta. Vasemmistopuolueilla on perinteitä, niillä on pohja, josta ne eivät pääse eroon. Jos vaikka vasemmistopuolue erehtyy liiaksi oikealle, on sen helpompi palata vasemmalle. Kuin että oikeistopuolue siirtyisi vasemmalle.

Vasemmistossa ei olla itseään ajattelevia muilta ahnehtivia psykopaatteja.