Ammattiyhdistysliikkeen mainosmiehet
Eilen oli Teknologiateollisuuden joku pamppu ehdottamassa palkkojen laskemista - muiden tietenkin. Ja kuukausi sitten oli, en muista oliko samasta puljusta, joku ehdottamassa että tehtäisiin yksi ilmainen tunti työpäivän päätteeksi.

Noh. Kaikki nämä hölmöt ideat olisivat otettu käyttöön seuraavana maanantaina, jos ammattiyhdistysliikettä ei olisi estämässä kaikkia näitä työnantajan mielestä aivan loistavia ideoita. Mutta toisin on Kiinassa, erityistalousalueilla.

Eiköhän Teknologiateollisuus voisi esittää, että Suomeen perustettaisiin erityistalousalueita! Piikkilankaa ympärille, ja valtiovalta katsomaan sormien läpi kun toimitaan kansainvälisten sopimusten vastaisesti: kielletään ay-toiminta ja teetätetään liian pitkää päivää,  ei maksella palkkoja ajallaan jotta orjat pysyvät työssä - johon heidät on joku jobbari hommannut maaseudulta, ja jolle jobbarille orja on velkaa siitä että jobbari hommasi työpaikan.

No vaikka ottaa aivoon lukea näitä juttuja, niin täytyy muistaa, että Suomessa on sananvapaus - jokainen voi kertoa mielipiteitään.

Ay-liikettä tukemalla kilpailukykyä suomalaisyrityksille!
Kyllä. Tukemalla ay-liikettä kilpailijamaissa, palkat nousevat siellä. Esimerkiksi jotkut taloustieteilijät ovat maininneet ay-liikkeestä tälläisen puolen, joka siis hyödyttää yrityselämää - kyseessä on ollut asiat Suomessa melkein 100 vuotta sitten.

Hyvä uutinen Kiinasta!
Kiinassa tulee keväällä voimaan laki, joka vahvistaa merkittävästi ammattiyhdistysliikettä! Ja tuo kilpailukykyä suomalaisfirmoille.

Amerikan ja Euroopan kauppakamarit valittaneet tästä pontevasti: "Miksi meidän ei anneta jatkaa  työntekijöiden riistämistä?" Isot firmat ovat kokemassa vastaiskun.

Eikä laissa ole kysymys paperitiikeristä, vaan siitä, että kansa voi alkaa kapinoimaan, jos 12-tuntiset päivät 7-päivää viikossa, 20€:n kuukausipalkalla, jatkuvat.

Akavan jäsenmäärä on nousussa, SAK:n laskussa.
Akavalaisten ammattiliittojen jäsenmäärä on nousussa, SAK:n liittojen ei.

Kai se on pakko tunnustaa tähän, että duunarit ovat tyhmiä. Tai sitten duunarit joutuvat tekemään niin kovalla tahdilla töitä väsymyksen äärirajoilla, ja vapaa-aikana ei takuulla ajatella paljoa edunvalvontaa.

Duunari! Et kai sä ole niin tyhmä että haluat 12-tuntisen työpäivän mitä?!! Et kai sä halua -30% palkanalennusta jokaisen osavuotistilinpäätöksen jälkeen?!!

Hyvä!! Pysyt ammattiliitossa ja pakotat ne liitosta eronneet siivelläeläjätkin - ei kiinnosta jäsenmaksujen maksaminen, mutta kovasti kiinnostaa 4 viikon kesälomat, 8-tunnin päivät jne. - liittymään takaisin.

Ja sitten tajuat mennä äänestämään maaliskuussa vasemmistoa. Oikeisto haluaa vaan päästä valtaan ja käydä ammattiyhdistysliikkeen kimppuun, niin kuin Ruotsissa kävi. Ruotsi on ikävä elävä mainos, mitä tapahtuu jos oikeisto pääsee valtaan.