1 Taloudessa on kyse tuottamisesta ja kuluttamisesta, ja miten tuottaminen ja kuluttaminen jakautuvat ihmisille. Palkka ei kerro sitä miten paljon ihminen tuottaa, vaan miten paljon ihminen voi kuluttaa. Ihmiset tuottavat ja kuluttavat erilaisen määrän tavaraa ja palveluja  yhteiskuntaan.

Toisaalta jos eduskunnassa puhujapöntössä lausutaan termi "talous", niin Kokoomuksessa ajatellaan että "hei nyt on kyse yrityselämästä".

2 Elinkeinoelämä eli yrityselämä ja Kokoomus, nämä kaikki toimivat liiketalousopeilla. Kokoomus vain toimii liiketalousopeilla väärässä paikassa, nimittäin yhteiskuntajohdossa. Elikeinoelämä, eli yrityselämä, toimii liiketalousopeilla oikeassa paikassa yritysjohdossa.

Kokoomuksessa on yritysjohtamistehtävistä yhteiskuntajohtamistehtäviin noussutta porukkaa, joiden ajattelu ei ole muuttunut mihinkään. Heidän ajattelunsa eduskunnassa ja hallituksessa on liiketalousoppeja. Hei sen takia he ovat yrityistämässä kaikkea: liiketalousopit ja yritykset liittyvät toisiinsa! Lisäksi Kokoomuksessa on isotuloisia piensijoittajia, jotka ovat piensijoittamisensa kautta urautuneet liiketalousoppeihin. Lisäksi Kokoomuksessa on yritysten avainhenkilöitä.

3 Kokoomus ei ole siirtynyt kohti poliittista keskustaa, vaan demarit ja Keskusta ovat siirtyneet kohti poliittista oikeaa. Demareissa ja Keskustassa on ihmisiä, jotka Neuvostoliiton hajoamisesta päättelivät että yhteiskuntia pitää johtaa liiketalousopeilla. Kokoomuksessa on aina tiedetty että yhteiskuntia pitää johtaa liiketalousopeilla.

4 Liiketalousopit ja markkinatalous eivät ole sama asia. Markkinatalous ja kapitalismi, nämäkään eivät tarkoita samaa.

Kokoomuksen nettisivuilla viitataan epäsuoraan toimitusjohtajiin, ja kerrotaan heidän olevan markkinatalouden asiantuntijoita, ja koska toimitusjohtajat äänestävät Kokoomusta jne., niin Kokoomuksessa on, nettisivujen mukaan,  Suomen paras markkinatalousosaaminen.

Toimitusjohtajat todellisuudessa eivät ole markkinatalouden asiantuntijoita. He ovat liiketalouden asiantuntijoita. Kansantalouskoulutetut ihmiset ovat markkinatalouden asiantuntijoita. Mari Kiviniemi (keskusta), hänellä on kansantalouskoulutus. Kiviniemi on markkinatalouden asiantuntija.

5 Toinen esimerkki siitä että oikeistossa ei edes ymmärretä markkinataloutta! Katsastuksen yksityistäminen. Fanaatikko Esko Aho (kesk.) rakensi katsastusta varten markkinat, joiden rakenne oli melko täydellisesti rikki. Tämä fanaatikko kuitenkin kehui että hinnat laskee ja laatu paranee.

Fanaatikko siis kehui rakenteellisesti rikkinäistä järjestelmää siitä että se tuottaa rakenteellisesti ehjän järjestelmän edut! Järjestelmä oli rikki, koska tuote mitä myytiin on pakko saada tuote, ja sitä myymään rakennettiin monopoli!

Markkinat-järjestelmä oli erittäin rikki, mutta fanaatikko kehui siitä saatavan ehjän järjestemän edut! Tämmöistähän se on fanaatikkojen järjenjuoksu: ei nähdä virheitä siinä mitä ihaillaan!


6 Olen markkinatalouden kannattaja. Kunhan hyödyke mitä myydään ja ostetaan on viihdettä. Viihteessä markkinatalous toimii loistavasti, koska viihde on vapaaehtoistyyppisiä tavaroita ja palveluja.

Pakko saada-tavaroita ja palveluja ei pidä tuottaa markkinaehtoisesti. Hei eihän se ole kaupankäyntiä että jotain on pakko käydä ostamassa! Kaupankäynti on tavaroiden ja palvelujen vapaaehtoista vaihdantaa!