Vasemmistopuolueiden kannattajat ovat kateellisia rikkaille - Matti Vanhanen

- Toisin kuin vasemmistopuolueet me emme ole kateellisia rikkaille, koska he järjestävät töitä niin monelle suomalaiselle, Vanhanen sanoo. Ylen uutiset

Toisin kuin oikeistopuolueitten kannattajat, me emme pidä ihmisiä koneina. Toisin kuin oikeistopuolueiden kannattajat, meillä ei ole vinksahtanut ihmiskuva. Toisin kuin oikeistopuolueiden kannattajat, me tiedämme, että ihmisillä on tunteet. Toisin kuin oikeistopuolueiden kannattajat, me tiedämme että ihminen ei ole tunteeton lihakimpale. Toisin kuin oikeistopuolueiden kannattajat, me tiedämme että ihmisen epäoikeudenmukainen kohtelu aiheuttaa tyytymättömyyttä ihmisessä. Toisin kuin oikeistopuolueiden edustajat, meitä kiinnostaa muiden ihmisten tyytyväisyys/tyytymättömyys.

Vanhanen on muutenkin harrastanut köyhien halveksuntaa.

Katsastuksen yksityistäminen: kerron miksi se meni pieleen.

Kaupankäynti on ihmistenvälistä toimintaa, jossa vapaaehtoisesti vaihdetaan tavaroita.

Jos on pakko saada jotain, se ei ole vapaaehtoista toimintaa, joten se ei ole kaupankäyntiä.

Auto on pakko saada katsastettua: se ei ole vapaaehtoista toimintaa, joten se ei ole kaupankäyntiä, joten katsastamiselle ei ole markkinoita, joten katsastusta ei voi hoitaa markkinamekanismilla.

Katsastuksessa markkinamekanismi ei toimi, koska ei ole mitään markkinoitakaan! Ei ole mitään kaupankäyntiäkään, koska auto on pakko saada katsastettua!

Markkinamekanismin paras ominaisuus on se että  vastuun riistämisestä voi vierittää kasvottomille markkinoille.

Älykkäät ja terveet riistävät tyhmiä ja sairaita, ja näin rikastuvat. Vahvemmat riistävät heikommiltaa ja rikastuvat. Voittajat riistäjät voitetuilta ja rikastuvat. Valloittajat riistävät valloitetuilta ja rikastuvat.

Mutta jos riistäminen tapahtuu markkinoiden avulla, niin älykkäät ja terveet voivat aina sanoa: markkinat sitä ja markkinat tätä. "Kun nyt vaan markkinoilla hinta on noussut, niin me olemme rikastuneet". "Maailmanmarkkinahinnat ovat nousseet, joten me olemme rikastuneet".

"Emme me ole riistäneet, hinta on muodostunut markkinoilla".

Jos ennen kapinaa vuonna 1918, olisivat kartanoitten ja tehtaitten omistajat ymmärtäneet perustaa pörssin, jonkinlaisen työpörssin tai torpparipörssin tai työvoimapoolin, eli siis markkinat, joissa olisi muodostunut työn hinta (tuntipalkka) markkinamekanismin avulla, ei olisi ollut mitään sisällissotaa.

Tai no ei ainakaan niin raakaa sisällissotaa. Torppari kartanon pelloilla tiesi suoraan, että kuka häntä riistää: se kartanon omistaja. Torppari näki suoraan, miten hänen työnteon tulokset valuivat kartanonomistajan pussiin.

Maailmanmarkkinat ovat keskusjohtoista taloutta!
Jos jonkun tuotteen hinnat määräytyvät muutamassa pörssissä ympäri maapalloa, niin mitä muuta tämä on kuin keskusjohtoista taloutta!

Ja kun pörssejä on koko ihmiskunnassa muutama, niin joka päivälle löytyy jostain päin valtavaa ihmiskuntaa syy, johon voi vedota ja nostaa sen varjolla hintaa raaka-ainepörssissä.

Joku sähkölinja katkeaa jossain: sähköpörssissä hinta nousee. Jossain öljyputken lähellä on ammuskeltu: öljyn hinnan nostolle saadaan syy.

Markkinamekanismiin fundamentalistisesti/fanaattisesti uskovat ovat höyrähtäneitä!