Jos olisi junanvaunuja valmistama firma ja siellä vaununpyöriä valmistava osasto.

Nytpä vaununpyöräosastolla pääsee valtaan johto, joka ei ymmärrä että vaununpyöriä valmistava osasto on osa kokonaisuutta.

Vaununpyöräosaston johto alkaa väheksymään muita junanvaunuyrityksen osastoja.

Lopulta käy sellainen vahinko, että vaununpyöräosaston johto pääsee johtamaan koko yritystä. Nyt käy niin, että vähän ajan päästä, 95% prosenttia firman budjetista menee vaununpyöriä valmistavalle osastolle.

Firman vaununpyörät ovat loistavia, kiilteleviä, upeita.

Mutta junanvaunufirman muiden osastojen tuotteet ovat huonolaatuisia.

Junanvaunu kasataan. Vaunussa on upeat fantastiset pyörät, aivan fantastisen kirkkaana hohtavat upeat pyörät. Muu vaunu sen sijaan on huonolaatuista roskaa.

Edellä oleva on siis vertauskuva: junanvaunuyritys on yhteiskunta ja vaununpyöräosasto on Kokoomus.

Toinenkin vertauskuva

Kokoomus on yrityksen osastopäällikkö. Osastopäällikkö pääsee vahingossa johtamaan koko yritystä. Kohta osastopäällikön osasto on 95% yrityksestä, ennen vahinkoa osastopäällikön osasto oli 20% firmasta.

Osastopäällikön järki ei toimi. Osastopäällikön järjenjuoksu ei näytä toimivan. Jokin voima estää osastopäällikön järkeä toimimasta.

Kokoomus kokoomus kokoomus

Kokoomuksessa ei tajuta, että raha on yhteiskunnan osa. Raha on osa kokonaisuutta.

Kokonaisuuden tehtävänä on ihmisten hyvinvoinnin lisääminen.

Mutta kokoomuksessa ei tätä tajuta. Kokoomus on valmis suurentamaan yhteiskunnan yhtä merkittävää ja tärkeää osaa järjettömyyksiin asti: yhteiskunnan osa lopulta vaikuttaa nielaisevan muun yhteiskunnan.

Jos kokoomukselle ei ole vastavoimaa, niin kokoomushan tekee sen, että välineestä nimeltä raha tulee tarkoitus.

Kylmä sota on ohi, aivoja saa käyttää.

Kokoomusta ajanee ehkä eteenpäin kylmän sodan aikainen amerikanpropaganda. Amerikanpropaganda joka oli siis Neuvostoliiton suunnitelmatalouden vastaista, suunnitelmien teon vastaista, talouden ohjailun vastaista amerikanpropagandaa.

Herätkää!!