Nyt kun Nietzsche vastusti sellaista kristinuskoa, joka oli pilattu eliitin toimesta välineeksi, jolla eliitti piti rahvasta nöyränä. Rahvaan moraaliksi oli manipuloitu sellainen moraali, että rahvas pysyi nöyränä rahvaan oman korvienvälin toimesta! 

Maailmassa on pankkikonserneja, nämä ovat kapitalistit. Pankkikonsernit omistaa yritykset. Yrityksissä toimitaan liiketaloudella (kun yrityksen kontekstissa sovelletaan liiketaloutta, tässä tilanteessa ei ole mitään vikaa). Jos oletetaan että globaalit pankit ovat kyltymättömiä rahan ja vallan suhteen, niin tämmöinen ahneus  ja kansallinen demokratia ei voi olla yhteensopivia.

"Hyvä renki mutta huono isäntä" sopii osittain pankkeihin, koska minä jäsennän kaikki asiat vuorovaikutuksena. Pankit ovat hyviä kun ovat vuorovaikutuksessa osapuolena, kohtelevat muita osapuolia vertaisenaan ja niin edelleen.

Tässä on kapitalistit ja tuolla ovat uusliberalistit. Kapitalismi on eri asia kuin uusliberalismi. Mitä se uusliberalismi on? Se on sitä että liiketaloutta pidetään universaalina etiikkana, universaalina eli että pätee kaikkialla, eli että pätee myöskin yritysten ulkopuolella.

Sellainen liiketalous, josta on tehty universaali etiikka, se on juurikin sitä mitä Nietzsche olisi raivokkaasti vastustanut.

[Tässä pitäisi olla kuvakaappaus Internetix-sivustolta ]

Jos tarkastellaan kulunutta aikaa 1991 -- 2008, niin se on ollut koko ajan enemmän arvoköyhää. Minkälainen moraali oli tuolloin tavoitteena?? Tuolloin moraali oli köyhtymässä sellaiseksi, että ainoa arvo olisi ollut liiketalous, joka sopii hyvin pankeille, hehän omistavat yritykset, pelkkää liiketaloutta soveltava muu ihmiskunta olisi nöyränä ja harmittomana ollut yrityksissä. Ihmiset olisivat olleet arvokonservatiiveja vain liiketalouden suhteen, ja minkä muun tahansa suhteen olisi olleet arvoliberaaleja.

Nyt kun löysin netistä tuon Nietszchen [ 5 konsonanttia peräkkäin t s z c h  :)  ] orjamoraalin, niin olin jo ennen löytöä tajunnut, että uusliberalismin seurauksena meidän arvoiksi on muodostumassa sellainen arvotyhjyys, jossa on arvona vain liiketalous.

Meidän universaaliksi etiikaksi oli tavoitteena [kuinka paljon oli tietoinen tavoite tai tiedostamaton tavoite en osaa sanoa] tehdä pelkkä liiketalous (toistan taas, että se pätee yrityksen kontekstissa).

Yhteenlasku ja kertolasku pätee ilman kontekstia, ne ovat oikeasti universaaleja (en tiedä ovatko ne jossain näkökulmassa etiikkaa??) Uusliberalistit olivat sellaisia hyödyllisiä idiootteja, jotka liiketaloutta soveltaa kuin se olisi kuten nuo matemaattiset laskutoimitukset. Onhan se kapitalisteille todella hyödyllistä että on olemassa fundamentalistisia ihmisiä, jotka muuta ihmiskuntaa fanaattisesti yrittää saada yritysten sisään.

Uusliberalistit eivät ole ihmisiä, jotka on ostettu jollain palkkiotyötehtävällä olemaan Eduskunnassa aina soveltamassa pelkkää ja puhdasta liiketaloutta. "Uusliberalistit tietävät asiat paremmin mutta heidät on ostettu palkkiotyötehtävän avulla tms. jäykän puhtaasti soveltamaan liiketaloutta"-väite, väite joka on sellainen kansanviisaus, väite ei kyllä pidä paikkaansa!

Uusliberalisteilla liiketalous on kuten yhteenlasku ja kertolasku, nämä kaikki kolme ovat heidän mielestään kontekstista riippumattomia, eli universaaleja, eli objektiivisia totuuksia. Uusliberalisteja ei ole korruptoitu palkkioviralla, vaan heidän maailmankatsomus on jäykästi sitä mieltä, että maailmassa on sovellettava näitä em. totuuksia ristiriidattomasti.

Uusliberalistien täydellinen jäykkyys liiketalouden suhteen, on tietysti kapitalisteille erittäin hyödyllistä. Uusliberalistit ovat kapitalistien välineitä, eivätkä tajua olevansa välineitä.

Toistan, pankit omistaa yritykset, yrityksissä sovelletaan liiketaloutta (aivan oikein yrityksen kontekstissa nimenomaan pätee liiketalous). Pankit eivät tykkää kansallisista demokratioista, jos kerran mikään valta ja raha ei ole koskaan riittävästi pankeille.

Jos orjamoraali on sellaista kuten sen ymmärrän, eli rahvaan omassa päässä on (leikkimielisesti:) pikkuinen eliitin edustaja, joka kertoo mikä on oikein ja väärin, eli rahvaan oma järjenjuoksu pitää rahvasta nöyränä eikä eliitin tarvitse turvautua väkivaltaan tms. pakotukseen, niin olen löytänyt orjamoraalin meidän maailmastamme nyt vuonna 2017.

Tämä orjamoraalimme 1991--2008 oli (sellainen) liiketalous, josta oltiin rakentamassa rahvaan korvien väliin orjamoraalia, jotta muu ihmiskunta olisi pankkiirien alla nöyränä ja harmittomana. Pankkiirithan omistaa yritykset, joten muu ihmiskunta yritysten sisällä nöyränä ja harmittomana puurtamassa olisi ollut pankkiireille unelmien täyttymys!

Ja toinen käsite joka oli selvää orjamoraaliutta, oli vapaa yksilöys. Nythän on niin, että kun aamulla menemme töihin, niin siellä ollaan tiukasti järjestäyneitä keskenämme, siellä ei todellakaan voida soveltaa vapaata yksilöyttä. Täten vapaa yksilöys täytyy olla rakennettu työelämän ulkopuolista elämää varten, vapaa yksilöys oli tarkoitettu hajottamaan yhteiskunnallisia, poliittisia ja ammatillisia järjestöjä.

Ja kolmas käsite, joka oli orjamoraaliutta, oli "tavarat, palvelut, työvoima ja pääoma liikkuvat vapaasti". Tämäkin vaan hyödyttää globaaleja pankkikonserneja, joille ei koskaan mikään valta tai raha riitä.

Me olemme eläneet aivan historiallisen vaiheen yli 1991--2008 ja siitä eteenpäin. Meille oli tyrkytetty ihan uskomatonta kusetusta. Kusetus on synonyymi orjamoraali-sanan kanssa.