Markkinatalous on nyt kuulemma valjastettava Kokoomuksen mielestä.

No mutta kukas sen on päästänyt irti valjaista? Kokoomus ja sen äänestäjät. Kokoomus kehuu itseään markkinatalouspuolueeksi. Ja sitä se on. Ovat vapauttaneet markkinataloutta. Markkinatalouden vapauttaminen on oikeistolaisten sydäntä lähellä; Euroopan unioninkin mielestä pääoman, ihmisten ja palveluiden vapaa liikkuvuus on jonkinlainen kirjoittamaton perustuslaki. Euroopan unioni on oikeiston mielestä oikein hyvä juttu.

Kokoomus on käynyt kuuntelemassa ihmisiä ympäri maata. Ihmiset ovat valitelleet asioita, joihin ovat olleet syypäitä Kokoomus ja sen oikeistolaiset äänestäjät. Tämä on varmaan se Ruotsin oikeistolta hakemassa käyty oppi. Puheet ja teot ovat ristiriidassa. Käydään kuuntelemassa ihmisten huolia, ja tuutataan ne maailmalle puheenjohtajan puhumana, ja puheenjohtaja näyttelee olevansa huolissaan.

Kokoomus vääristelee ihan varmasti olevansa valjastamassa markkinataloutta. Markkinatalouden valjastaminen on ollut  eräs vasemmiston tavoite. Oikeistossa ei olla valjastamassa markkinataloutta ja Kokoomus on oikeistolainen puolue. Kokoomus aikoo vapauttaa markkinataloutta, ja saada siihen valtaa äänestäjiltä puhumalla päinvastaisia.

Ruotsissa oikeistopuolueet kävivät työttömyysturvan ja ay-liikkeen kimppuun, heti kun tulivat valituiksi. Vaalikampanjassa ei puhuttu aikomuksista yhtään mitään. Työntekoa korostettiin.