Suunnitelmatalouden vastakohta on suunnittelmattomuustalous

Se kommareitten eli vasurien järjestelmä siellä Neuvostoliitossa tunnettiin nimellä suunnitelmatalous. Koska markkinatalous on sen vastakohta, niin sitä voidaan nimittää suunnittelemattomuustaloudeksi.

Suunnittelmattomuustaloudessa, niin kuin nimikin kertoo, toimitaan lyhytnäköisesti, eli dynaamisesti. Ideologioita ei ole, eikä arvoja harrasteta, ne kun eivät kuulu lyhytnäköisesti  toimivien ihmisten ajatusmaailmaan. Ne ovat pitkän aikavälin strategisia tavoitteita.  

Hetimullekaikkitännenyt. Se on reipasta markkinataloutta. Psykopaattisen tasoista ahneutta. Lyhytnäköistä. Dynaamista. Strateginen toiminta on unohdettu, toimitaan taktisesti.

Olemalla ahneita toisiamme kohtaan päästään hyvään lopputulokseen. Kun yhteiskunta kuhisee keskinäisiä taisteluita, asiat ovat hyvin. Harrastamalla keskinäistä taistelua, suomalainen kansa pysyy hyvässä taisteluvireessä, ei pääse laiskistumaan. Wikipedia:Sparta.

Harrastamalla keskinäistä ahneutta (ahneus on vääryyttä), tuottaa se lopulta hyvän lopputuloksen. Vääryys siis tuottaa hyvää.

Sotilaallinen innovaatio
Miksi muuten Talvisodassa meillä oli sodanjohto, eli strateginen johto? Jos meillä ei olisi ollut strategista johtoa, ja yksiköt  olisivat taistelleet toisistaan riippumatta, ilman suunnitelmaa, keskinäistä koordinaatiota, Suomi olisi varmaankin vallannut koko Neuvostoliiton. Miksi markkinatalouden kannattajat eivät ole ehdottaneet tällaista?

Lopetetaan pääesikunta, saadaan veroja alennettua, ja otetaan mallia maailman parhaasta toimintamallista, lyhytnäköisestä taktisesta toiminnasta. Ilman strategista johtoa Suomen armeijasta tulee voittamaton, ja liitytään Natoon ja lähetetään prikaatit, -ilman keskinäistä koordinaatiota, koska pääesikunta on lakkautettu-, hakemaan Karjala takaisin. Vallataan Venäjä, Kiina, uidaan Tyynenmeren yli ja vallataan Yhdysvallat. Sen mahdollistaa mahtava sotilaallinen innovaatio, markkinataloudesta omaksuttu toimiminen ilman johtoa ja pitkän aikavälin suunnitelmia (=strategiaa).

Markkinatalous on sitä, että soditaan ilman strategista johtoa. Jos näyttää siltä, että taisteluiden kuhina ei tuotakaan sitä hyvää lopputulosta, vika on vaan siinä, että keskinäisten taisteluiden kuhina on liian pientä - tätä mieltä ovat markkinatalouden kannattajat. Keskinäistä taistelua pitää lisätä.

Sivistyneet ihmiset ja villi-ihmiset

Sivistyneet ihmiset haluavat järjestystä epäjärjestykseen, ja villi-ihmiset haluavat epäjärjestystä järjestykseen.

Oikeisto on näitä villi-ihmisiä: näitä, jotka haluavat yhteiskuntaan epäjärjestystä eli markkinataloutta, ja luulevat sen tuottavan parempia tuloksia kuin järjestelmällisesti johdetun toiminnan. Voiko kukaan osoittaa missään, että epäjärjestys tuottaa parempia tuloksia kuin järjestelmällinen toiminta??!!!

Ikävä tunnustaa, että maailmassa on pakko taistella
Nykymaailma on edelleen suureksi osaksi raaka paikka, jossa vahvemmat käyttävät hyväkseen heikompiaan. Tietysti tällaisessa tilanteessa voi olla että lyhytnäköinen taistelu toimii. Optimaalista on, että toimitaan sekä taktisesti että strategisesti.

Allekirjoittanutta raivostuttaa suuresti villi-ihmisten halu tuhota sivistyneiden ihmisten saavutukset yhteiskunnassa. Oikeisto on vetämässä yhteiskuntaa takaisin viidakkoon päin. Minua raivostuttaa tällainen asenne suuresti.

Yhteiskuntaa pitää rakentaa kohti järjestystä, eli pois viidakosta, eli markkinataloutta pitää hillitä.

Urheilukilpailu opettaa oikeudenmukaisuutta?!
Sain kerran postiluukusta urheiluseuran esitteen, joka kertoi näin.

Eli siis se, että vahvin voittaa, ja laittaa heikommat elättämään itseään palkinnon muodossa on oikeudenmukaista? Pitää kysyä, minkä oikeuden? Vastaushan on, että vahvemman oikeuden.

Vahvemman oikeudessa heikommat elättävät vahvempia. Vahvempi on voittanut heikompansa, ja laittanut heikompansa elättämään itseään eli rikastuttamaan itseään. Onhan se oikeudenmukaista, vahvemman oikeuden mukaan. Conan the Barbarian, Rambo, Tsingis-kaani, aivan varmasti kannattavat oikeistoa.

Miksi joku tahtoo epäjärjestyksen lisäämistä? Miksi joku tahtoo vahvemman oikeutta?
Kaikki johtuu tiedonpuutteesta. Väärinkäsityksistä. Oikeiston vääristynyt ihmiskuva aiheuttaa sen, että väärinkäsitykseen perustuvan tiedon pohjalta toimittaessa se tietenkin aiheuttaa ongelmia, ja ongelmien  nimet ovat epäjärjestyksen lisääntyminen ja vahvemmanoikeus.

Oikeisto toimii väärinkäsitykseen perustuen, ja se aiheuttaa ongelmia. Oikeisto kuvittelee, että ongelmat aiheutuvat siitä, että toiminta ei ole tarpeeksi voimakasta, että se tuottaa parempia tuloksia, että väärinkäsitykseen perustuvaa toimintaa kiihdyttämällä, ongelmat loppuvat.

Oikeisto haluaa lisätä markkinataloutta, eli usuttaa toisemme toistemme kimppuun yhä kiivaammin.

Kaikkien ongelmien taustalla lienee väärä tieto. Väärinkäsitykset. Tietämättömyys. Aukaiskaa silmänne, oikeiston äänestäjät. Voi että mä olen kyllästynyt.