Apinamaiset mekanismit

Vahvemmanoikeuden kannattajilta löytyy ymmärrystä johtajien kohtuuttoman isoille tuloille. Kaikki, mikä on vahvemmanoikeutta vastaan, on heidän mielestään kateutta.

"Kun nyt vahvempi on voittanut heikompansa taistelussa, ja oikeudenmukaisesti orjuuttanut työvoimakseen voitetut heikompansa, ei siinä pitäisi olla mitään valittamista.", ajattelee tämä porukka. Tulee mieleen joku Tsingis-kaani... sotapäälliköt, heimopäälliköt, diktatuurit.

Vahvemmanoikeus on se "luonnollinen mekanismi", johon vedotaan elinkeinoelämässä. Hauskasti yrittäjien keskuudessa on sanonta "apinanraivolla" - ihan selvää luonnollista mekanismia.

Vahvemmanoikeuden kannattajat aina lupaavat, että kun heidän mielipiteensä mukaan toimitaan, lopulta myös ne heikommat saavat osansa diktaattoreiden ja sotapäälliköiden saaliista.

Paskapuhetta. Vahvemmanoikeuden kannattajilta saadaan vain, jos ollaan vahvempia kuin he. Pakotettuna he luopuvat saalistaan heikompien hyväksi - luonnollisen mekanismin pakottamana saaliista luovutaan heikompien hyväksi. 

Demokratia on ollut se ase, jolla on päästy vahvempaan asemaan vahvemmanoikeuden kannattajien suhteen, ja heiltä on saatu osa saaliista: esim. progressiivinen verotus.

Vahvemmanoikeuden kannattajien moraali on apinan tasolla. Ikävä kirjoittaa näin.

Kaikki asiat, mitkä vaikuttavat vahvemmanoikeuden vähenemiseen, ovat hyviä.

Suomi, Ruotsi, Tanska

Ainakin 3 ensimmäistä on esimerkkejä siitä, mitä tapahtuu apinamaisia mekanismeja vastustettaessa.

3 yhteiskuntakoetta ja 3 menestystarinaa. Muu maailma voi ottaa oppia: luonnollisten mekanismien vastustaminen aiheuttaa materiaalista ja henkistä hyvää.