Minkä takia jokapaikassa säästetään?

Valtio säästää, kunnat säästää, yritykset säästää. Milloin ollaan siinä vaiheessa että ollaan säästetty tarpeeksi?

Valtio on tehnyt veronalennuksia, nyt on pakko säästää kun ei ole rahaa, kas kun ne rahat menivät veronalennuksiin. Ja valtiolta ei irtoa kunnillekaan rahaa, kun kas ne menivät veronalennuksiin.

Veronalennukset isotuloisille, jotka eivät kuluta kaikkia rahojaan, ovatkin aika mielenkiintoisia. Nyt kun niitäkään ei kuluteta, ne varastoidaan sijoitusrahastoon, ja rahasto investoi ne Kiinaan, Viroon ja Tsekkiin. Jos veronalennukset kohdistettaisiin niille jotka ne kuluttaisivat, rahalla ostettaisiin, ja syntyisi vähintään myyntihenkilöille työpaikkoja Suomessa.

"Meidän pitää ottaa vastuuta terveydestämme"

Ei se ole me, jotka otamme vastuuta terveydestämme. Isotuloiset edelleen käyvät yksityisellä lääkärillä, vaan pienituloisten pitää ottaa vastuuta terveydestään. Köyhiä nyt ei ole valitettavasti varaa hoitaa, kun rahat menivät isotuloisten veronalennuksiin, sori vaan.

Jumppaohjelmaa, erityisesti kyykkyyn-ylös -liikettä, pitää harrastaa. Ehkä postiluukuista saadaan valtion puolesta joku tiedote.

Tuotteiden ja palveluiden kilpailukyky

Palkkoja halutaan alentaa kilpailukyvyn takia. Entäs omistajat, miten he osallistuvat kilpailukykytalkoisiin? Firmat ovat tehneet tolkuttomasti rahaa viime vuosina, osinkoja on jaettu, investointeihin ei ole tarvittu lainarahaa, voitoilla investoitu  yms. Milloinkas ahneutta pienentämällä siirretään rahaa tuotteiden hintojen alentamiseen?

Ja. Kun firma vie työpaikkoja ulkomaille, firma saa tuotteestaan paljon entistä suuremman katteen (paitsi että mikä on työvoimakustannusten osuus tuotteen hinnasta... tai toisaalta itseasiassa: ulkomaillehan menevät juurikin työvoimavaltaiset alat). Näitä pitäisi verottaa kunnolla, siis ulkomaille vietyjen työpaikkojen tuomia voittoja.