Vastuullinen markkinatalous - siis niin kuin mitä?
Markkinatalous järjestelmänä on ihmisten kannalta katsottuna viidakon laki, joka auttaa vahvempia (=terveimpiä ja älykkäimpiä) voittamaan heikompansa (=keskimääräistä vähemmän terveet ja vähemmän älykkäät). Lisäksi vahvemmat voivat nousta asemiin, jossa laittavat heikompansa elättämään itseään, toisin sanottuna rikastuvat, esim. esimiesasemassa.

Jos markkinataloudella viitataan yhteiskuntaan, jossa on käytössä markkinatalous, niin sekään ei ole vastuullinen. Höpinä siitä että yritysten menestys heijastuu hyvinvointipalvelujen tasoon, ei pidä paikkaansa.

Yritysten menestys heijastuu hyvinvointipalveluihin, vain jos siihen on tahtoa yhteiskunnassa; yhteiskunnassa ylin valta on hallituksella. 90-luvun laman jälkeen, sitä tahtoa ei ole ollut vaan palvelut ovat rapistuneet: on heikennetty, leikattu, potkittu työvoimaa pihalle.

Markkinatalous ei ole vastuullinen, paitsi silloin kun se pakotetaan siihen. 15 vuoteen sitä ei ole pakotettu. Jyrki Katainen oli ala-asteella kun lama alkoi, Katainen ei ole ikinä tiennytkään mistään muusta kuin palvelujen leikkaamisesta.

Lama on ohi. Milloin palvelujen rahoituksessa (yleensä kunnissa, eli kuntien tilanne) tämä huomataan?

Vastakkainasettelun kieltäminen
Vastakkainasettelua ei ole, kokoomus julistaa.

Jaa ei ole?
-työntekijät vs. työnantajat
-vasemmisto vs. oikeisto
-työ vs. pääoma
-talous vs. ihmiset
-työssäolijat vs. eläkeläiset
-veronalennukset vs. hyvinvointipalvelut
-rikkaat vs. köyhät
-toimiminen taktisesti yhteiskunnassa (kvartaalitalous), rahan hyvinvoinnin edistämien vs. toimiminen strategisesti yhteiskunnassa (että markkinataloussodan keskinäisillä taisteluilla olisi joku päämäärä), ihmisten hyvinvoinnin lisääminen.

Erityisesti työntekijöiden ja työnantajien välissä olevan vastakkainasettelun kieltäminen, on ongelmien esiintymisen kieltämistä. Kieltämällä että ongelmia ei ole, eli "vastakkainasettelua ei ole", ei tarvitse ryhtyä väittelemään hankalista asioista.

Hallituspuolueet: keskusta ja sosiaalidemokraatit
Kyllä vähän vaivaa, kun nyt ovat em. puolueet alkaneet köyhien ystäviksi. Ovat 4 vuotta olleet ylimpiä yhteiskunnan päättäjiä. 4 vuotta aikaa ollut tehdä jotain.

Vanhustenhoidossa on ollut tiedossa räikeitä ongelmia, leipäjonoissa on räikeästi ollut ihmisiä, tuloerot ovat kasvaneet räikeästi, julkinen sairaanhoito on ollut räikeästi 90-luvulla alkaneessa rahapulassa, mutta edellisen 4 vuoden aikana ei ole huomattu tehdä mitään.

Lisäksi oppositiopuolue Kokoomus on vaan onnitellut hallitusta, joka on keskittynyt veronalennuksiin.

Kaikki isot puolueet ovat olleet yhtä samaa veronalentajapuoluetta, olleet puolisokeita, koska räikeät ongelmat eivät ole kiinnostaneet.

Vaalilupaukset

On tyhmää antaa konkreettisia vaalilupauksia tyyliin "Korotan eläkkeitä 300 eurolla". Koska näitä lupauksia voi antaa vain, jos puolueen kannatus on yli 50%.

Ehdokkaat voisivat (ja puolueet) kertoa esim. asenteestaan muihin ihmisiin: ovatko ihmiset samantasoisia (=oikeisto), vai eritasoisia, heikompia ja vahvempia (=vasemmisto). Tämä on kaikkien maailmankatsomusten perusta, siis se, miten suhtaudutaan ihmisiin. Oikeistolla se on pielessä, karmeasti pielessä.

Mister Pääministeri 2007 -vaalit - Ken on heistä kaikkein kaunein...
Suuri osa äänestäjistä äänestää sen perusteella, miltä pääministerit näyttävät, eikä asioiden perusteella.

Lihavin ja kaljuin ehdokas Heinäluoma ei pärjää kilpailussa suomalaisten blondibimbojen äänistä luonnollisesti.

Puolueet ovat samanlaisia?
Monet peräkkäiset hallitukset ovat olleet sellaisia, joissa on istunut vasemmisto- ja oikeistopuolueita. Tällaiset hallitukset eivät toimi, ellei vuoronperään suostuta toisten lainsäädäntöehdotuksiin.

Puolueiden samankaltaisuus johtuu tästä. Jotta hallitus toimisi, on välillä jouduttava olemaan vastapuolen puolueen lakiehdotusten takana. Ja silloin hallitusta ulkopuolelta katsottaessa kaikki näyttävät olevan samaa mössöä.

Kaupallinen media
Kaupallinen mediahan toimii mainostajien tuloilla, suureksi osaksi ainakin, plus tilaajien maksut ja lehden hinta.

Kaupallisessa mediassa joudutaan olemaan  puolueettomia, tai vähän oikeistoon kallellaan, jotta mainostila menisi kaupaksi. Tai varsinkin, jos  esitellään vasemmistolaisia  näkemyksiä, mainostila ei menisi kaupaksi.
Kaupallinen media ei kerro puolueitten eroista. Kyllä niitä on. Niistä ei vaan kerrota.

Nopea vaalikone
Ihmiset ovat samantasoisia, kaikki pystyvät kaikkeen, jokainen on oman onnensa seppä. Heikkoja ei ole olemassa, he ovat vaan laiskoja. Laiskoilta pitää viedä, se kannustaa heitä. Lihavat, vanhat, sairaat ihmiset ovat inhottavia.

1. olen eri mieltä, 2. olen melko erimieltä, 3. ihan sama mulle, 4. olen melko samaa mieltä, 5. olen täydellisesti samaa mieltä.

1. Puolueesi on paremmuusjärjestyksessä: Vasemmistoliitto, Sosiaalidemokraatit.
2. Puolueesi on Sosiaalidemokraatit
3. Haet vaan kaupasta pari sixpakkia ja katselet vaali-iltana tyhmiä ihmisiä, jotka kävivät äänestämässä, ja nauratte niille yhdessä.
4. Olet selvästi kristillisdemokraatti: uskonnosta ei tajuta mitään: "Menkää pois luotani, vääryydentekijät" Jeesus vuonna 0030.
5. Onneksi olkoon! Olet hyvinkoulutettu älykäs ja terve 20-39 vuotias, tai käyttäydyt kuin 20-39 vuotias.  Kaikki työkaverisi ja ystäväsi ja tuttusi ovat samanlaisia. Teillä on hirveitä yksilöllisyysongelmia, ongelmia erottua muista, individualismiongelma. Puolueesi ei varmasti ole sen kaljun ja lihavan puolue. Eihän tuttavapiirissäsi edes ole ketään kaljua ja lihavaa, laiskoja ne on vaan. Äänestä Kokoomusta.