1. Kauppakorkeakouluoppien väärinkäyttö: ei olla yritystä johtamassa mutta kuitenkin toimitaan kauppakorkeakouluopeilla. Suomi ei ole yritys, vaan yhteiskunta, pääministeri ei ole Suomi-yrityksen toimitusjohtaja.
  2. Uusliberalismisoppien väärinkäyttö: ei olla Kylmää sotaa sotimassa mutta kuitenkin toimitaan uusliberalismiopeilla. Uusliberalismi on Kylmän sodan voittajien, lännen, propagandaa. Neuvostoliiton romahdettua, piti etsiä uusi kohde, julkinen sektori, demokratia, kaikki mitä ei ymmärrä toimii väärin ja pitää lopettaa häiritsemästä Näkymätöntä Kättä.
  3. Lyhyen matematiikan kutonen: ei ymmärrä monimutkaisia asioita, joten haluaa ulkoistaa ne markkinoille. Luulee markkinoita koneeksi joka tekee pelkkiä hyviä päätöksiä. Jos markkinat erehtyvät johtuu se siitä että valtio on olemassa. Toinen tyhmyyden osoitus on että haluaa vapauttaa kaiken, tyhmä luulee että vapauttaminen parantaa automaattisesti asioita. Yksinkertainen ihminen innostuu kaikesta mille voi ulkoistaa järjenjuoksunsa: markkinat ja vapauttaminen, näitä kun tehdään niin kaikki paranee -- ei parane.
  4. Ulkoinen olemus on huippua mutta asiaosaaminen on matalaa: kykenee lumovoimallaan hypnotisoimaan muut oman näkökulmansa taakse. Viimeisin hypnoosinumero oli kun sai vietyä vihaamaltaan valtiolta taas yhden miljardin, perusteluna oli "dynaamiset vaikutukset". Eli perusteluna ei ollut yhtään mitään. Vielä on noin 50 miljardia euroa jäljellä valtiota, 50 miljardin lisäalennusten jälkeen olemme Paremminvointivaltiossa, luulee tuo tyhmä.