Taisin tajuta jotain kun pohdiskelin Twitterissä

Nyt kun organisaatiossa on aina eturistiriita. Esimerkiksi ylijohdon ja keskijohdon välissä on aina eturistiriita. Erotuomarin ja jääkiekkovalmentajien välissä on eturistiriita. Isännöitsijän ja kokin välissä on eturistiriita.

Mitä on puhdas objektivistinen ajattelu, sellainen matematiikassa esiintyvä ajattelu? (perus)Matematiikassa ristiriita on aina merkki virheestä. Onko puhtaalle objektivistille mahdollista ymmärtää organisaation ideaa, koska organisaatiossa on aina eturistiriita??

Mieleeni välähti idea. Nyt kun organisaatiossa on organisatorinen eturistiriita, se on terveen organisaation merkki. Organisaatiot perustuu näihin organisatorisiin eturistiriitoihin. Organisaatioon on tietoisesti rakennettu eturistiriita.

Uusi päältävä organisaatiotaso on jonkun luovan ongelmanratkaisijan tekemä ratkaisu. Luova ongelmanratkaisu on sitä että tehdään heikosti ristiriitainen (tai ehkä paradoksaalinen!) ratkaisu johonkin ongelmaan. Paradoksaalinen ongelmanratkaisu ei tietenkään kelpaa ääri-objektivisteille, jotka ristiriita-käsitteen ymmärtää matematiikan kontekstissa jossa ristiriita tarkoittaa että joku on väärin.

Jospa on niin että organisatorinen eturistiriita aiheuttaa ongelmia silloin kun ääri-objektivisti huomaa tämän eturistiriidan ja alkaa purkamaan sitä????!!!

Organisatorinen eturistiriita (organizational conflict of interest, OCI) ja henkilökohtainen eturistiriita. Nämä ovat jopa kaksi erilaista ristiriitaa, miten ääri-objektivisti jolle kaikki on mustavalkoista miten hän sietää tämmöistä että mustalla on kaksi sävyä? Jos on musta ja on valkoinen, ja sitten mustalla on 2 sävyä?

Jos ja kun paradoksi tarkoittaa näennäistä ristiriitaa. Niin mutta kenen silmillä katseltuna?

Kuvitellaan aivoriihi jossa ratkotaan ongelmaa. Paradoksaalinen ongelmanratkaisija tuottaa ratkaisuidean, ja ääri-objektivisti lyttää sen sehän on ristiriita hänen näkökulmastaan. Objektivisti huomaa näennäisen ristiriidan, eli objektivisti hahmottaa paradoksin.

Paradoksaalinen ongelmanratkaisu on jännittävä käsite. Google löysi paradoxal problem solution-haulla tämän sivun  How to solve problems with paradox

wp_ss_20170528_0004.jpg

wp_ss_20170528_0002.jpg

wp_ss_20170526_0002.jpg

wp_ss_20170526_0001.jpg

Tviittiketju

Ajatuskokeiluja. Jos rasismille on nollatoleranssi, niin Puolustusvoimatkin pitäisi lakkauttaa onhan sotiminen rasistista toimintaa.

Saattaa olla että uusliberalistit ei vaan kykene systeemiajattelemaan että mm. Puolustusvoimat on enemmän kuin ryväs vapaita yksilöitä.

Jos vapaalle yksilölle laitetaan nollatoleranssi rasismiin, niin v. yksilön ryppäällä mm. Puolustusvoimat on sama moraali kuin yksilöllä

Mä uskon että uusliberalistit on ääriobjektiivisia ihmisiä joille täten organisaatiot on kaikki vain vapaiden yksilöiden ryppäitä.

Organisaatiolla (=vapaiden yksilöiden ryväs) on oltava samat moraaliset arvot kuin sen yksittäisellä vapaalla yksilöllä. Uusl. uskoo.

Jos org. etu ja vapaan yksilön etu on ristiriidassa, niin ristiriitoja kammoksuvat objektivistit lakkauttaa organisaation vääryytenä

Organisatorinen eturistiriita http://www.un.org/en/ethics/conflictofinterest.shtml

wp_ss_20170603_0001.jpg

pic.twitter.com/3WaOsVxfUd

Jos mm. rakennetaan markkinoita, niin liiketaloutta obj. moraalinaan väärinkäyttävät uusliberalistit tekee organisatorista eturistiriitaa

Vapaa yksilöys on sitä että ei siedetä organisatorista eturistiriitaa, koska ei siedetä mitään ristiriitaa koskaan missään.

Matematiikan tunnilla peruskoulussa ei opetettu moraalia ihmisille kun ristiriitaisuus määriteltiin AINA merkiksi vääryydestä.

Äähh en taida tajuta organisatorista eturistiriitaa, ainakin se ja yksilön eturistiriita ei ole sama.

Nytpä meillä on mustavalkoisesti ristiriidan ymmärtäville ongelma: ristiriitoja on kahta eri laatua organisaatioissa.

Niin siis organisaatioissa on AINA organisatorinen eturistiriita!!! Ongelma seuraa kun ääri-objektivistit huomaa sen&alkaa purkamaan sitä.

#Kottaraismoraali on vaan sitä että matematiikan tunnilla peruskoulussa tms. on #ristiriidattomuus väärinopittu ihmisten #moraali:ksi