Mahdollisuuksien tasa-arvo

Yritin lueskella netistä, mitä aiheesta löytyy. Englanniksi vastaava termi on equality of opportunity tai equal opportunities

Englanninkielisillä sivuilla termi liittyi työhönottoon useimmiten: termiä käytettiin syrjimisen vastakohtana; ts. rekrytoinnissa tapahtuvan mahdollisen syrjimisen vastakohtana, siis termillä mainostettiin, että me emme syrji ketään työpaikkaa täytettäessä.

Mahdollisuuksien tasa-arvoa on myös se, että mahdollisuudet opiskella eivät riipu vanhempien asemasta yhteiskunnassa tai tuloista. Tai korkeita yhteiskunnallisia asemia ei jaeta sukulaisille tai kuninkaan lapsille tms., vaan ovat vapaasti kenen vaan haettavissa. Tällaista mahdollisuuksien tasa-arvoa minä kyllä kannatan.

Kokoomuksen mahdollisuuksien tasa-arvo

Puolueohjelmassaan Kokoomus käyttää  MTA:ta oikean tasa-arvon mielestään parempana korvikkeena. Siis mahdollisimman laajana käsitteenä; muut puolueet voivat käyttää sanaa tasa-arvo, mutta Kokoomuksen vahvemmanoikeuden kannattajat tykkäävät - ei mitenkään yllättäen - mahdollisuuksien tasa-arvosta. (Siis Kokoomuksessa ei ymmärretä ollenkaan kun syytän heitä vahvemmanoikeuden kannattajiksi: johtuu siitä, että Kokoomuksessa eletään väärällä tiedolla, jonka mukaan ihmiset ovat samantasoisia)

Siis jottei kenellekään jää epäselväksi, Kok. käyttää mahdollisuuksien tasa-arvoa, muut puolueet tasa-arvoa. Tässä on tärkeä ero: siis ei ole kysymys mistään työhönotosta tai opiskelumahdollisuuksien mahdollisuuksien tasa-arvosta.

Kokoomuksella on väärän laitteen ohjekirjat

Noniin.

Yhteiskunnassa kilpaillaan. Hyödykkeitä on niukasti (jostain nettisivulta tarttui tämä taloustieteelliseltä kuulostava lause). Ihmiset ovat eritasoisia. Mitä tapahtuu?

Vahvemmat ahnehtivat itselleen enemmän kuin kuuluisi heikommiltaan.

Vahvemmat ahnehtivat itselleen enemmän kuin kuuluisi, ja Kokoomuksen kirkassilmäiset, korkeaotsaiset, älykkäät ja terveet vaaleat arjalaiset laillistavat tämän mainitsemalla mahdollisuuksien tasa-arvon puolueohjelmassaan. Mainitsevat mahdollisuuksien tasa-arvon oikean tasa-arvon parempana korvikkeena.

Kokoomus puoltaa ahnehtimista tietämättään.

Kokoomuksen mahdollisuuksien tasa-arvon ihannointi perustuu havaintoon yhteiskunnasta, jossa kaikki ovat samantasoisia. Siis se vääristynyt ihmiskäsitys, siis se, että ei nähdä metsää puilta: Kokoomuksen kannattajat ovat lehtipuita metsässä, suuri osa lehtipuita on keskittynyt alueelle, jossa on vain lehtipuita. Joten lehtipuu ajattelee, että "metsässä on vain lehtipuita". Ja tavallinen puu on lehtipuu. Vaikka todellisuudessa metsässä on lehtipuita ja havupuita.

Siis Kokoomuksen mahdollisuuksien tasa-arvo laillistaa ahnehtimisen. Kokoomuksessa tätä ei ymmärretä, koska kannattajat katselevat maailmaa väärillä tiedoilla varustettuna. ("Millä väärillä tiedoilla?!! " Katso edellinen kappale)

Jos ihmiset olisivat samantasoisia, äänestäisin Kokoomusta. Mutta ihmiset eivät ole samantasoisia: koska minä en toimi väärillä tiedoilla (kuten kokoomuksen äänestäjät), minä en äänestä Kokoomusta.

Yrittäjien viha ammattiyhdistysliikettä kohtaan selitettynä

Yrittäjät ovat katkeria vain siksi, että heidän kuningaskunnassaan (=yritys) joku muukin yrittää käyttää valtaa. Yrityksissä on valtataistelu. Omaa etuaan ajava diktaattori vastaan oppositiovoimat.

Monta kertaa olen törmännyt ajatukseen, että yrittäjät ovat alkaneet yrittäjiksi, koska eivät ole viihtyneet työpaikalla muiden käskettävänä! Yrittäjillä on ongelmia hoitaa ihmiissuhteita, heillä on ihmissuhdeongelmia.

Minä en haluaisi haukkua yrittäjiä. Suomi tarvitsee yrittäjiä ja työntekijöitä. Suomi tarvitsee oikeistoa (=taktista, lyhytnäköistä) ja vasemmistoa (=strateginen, pitkänäköinen). Mutta herravarjele meitä yhteiskunnalta, jossa yrittäjät saisivat päättää kaikesta!

Yrittäjät huolissaan työllisyydestä, eivätkä firman voittojen kasvattamisesta :D
Lisäksi viime aikoina on raivostuttanut yrittäjien työllistämisbuumi. Jostain Suomen Yrittäjien kiertokirjeessä on ollut ohjeet, jotta aletaan sumuttaa muuta yhteiskuntaa sillä, että yrittäjät olisivat kiinnostuneet ensi sijaisesti ihmisten työllistämisestä!!!

Yrittäjä on kiinnostunut vain saamaan itselleen lisää rahaa. Työntekijät firmassa ovat siksi, että yrittäjä/omistaja saisivat lisää rahaa.

No yrityksiä on monenlaisia. Vihaamistani pörssifirmoista lähtien yhden ihmisen pakkoyrittäjyyten pakotettuun yrittäjään.

Yrittäjät ovat tässä maassa varsinaisessa ahdingossa. Yrittäjien kannattaisi harrastaa solidaarisuutta keskenään. Eikä mitään perkeleen keskinäistä taistelua. Solidaarisuudella on muualla yhteiskunnassa saatu loistavia tuloksia. Yrittäminen on raakaa ja kovaa duunia. Yrittäjät ovat systeemin orjia: markkinatalouden pelinappuloita. Ei käy kateeksi.

Tsemppiä yrittäjät! Pidätte lomia ja mietitte vähän avarakatseisemmin maailmaa. Elämää ei kannata tuhlata työntekoon.